İstanbul’da Çocuklar ile Gezebileceğiniz 10 Müze - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

İstanbul’da Çocuklar ile Gezebileceğiniz 10 Müze

n

Müze gezmek daha çok yetişkinlere yönelik bir aktivite gibi düşünülse de ülkemizde çocukların da ilgisini çekebilecek pek çok müze bulunuyor, Üstelik müze gezmek çocukların hayal dünyalarını genişletirken aynı zamanda tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmelerini sağlıyor. Özellikle İstanbul bu açıdan çok zengin bir şehir olup Çocuklarınızla beraber kültür sanat etkinlikleri yapmayı düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre.. Ayrıca bu yazımızın videosunu @eniyigezirotasi Youtube kanalımızda izleyebilirsiniz.

nnnn

İstanbul / Rahmi Koç Müzesi

nnnn

Haliç kıyısında 27 Bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan Rahmi Koç Müzesi 1997 yılından beri hizmet veriyor, Özellikle 4 yaş üstü çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz müzede ulaşım, endüstri ve iletişiminin gelişimine dair önemli detaylara şahit olabilirsiniz.

nnnn

Bilimsel Araçlar, Fenerbahçe Feribotu, İletişim Araçları ve nostaljik otomobiller de çocukların en çok ilgisini çeken bölümler olup Müzeyi gezmek için minimum 3 saat ayırmanız gerekiyor, ayrıca Gezi sırasında müzede bulunan kafelerde mola verebilirsiniz. Rahmi Koç Müzesi pazartesi günü hariç, Salı-Cuma: 9 buçuk ile 5 arası, Cumartesi-Pazar ise 10 ile akşam 6 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş fiyatları ise Yetişkin 190 ₺, Öğrenci 95₺ olarak ücretlendiriliyor.

nnnn

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

nnnn

nnnn

2019 yılında İstanbul İllüzyon Müzesi, 16. illüzyon müzesi olma özelliğini taşıyarak kapılarını açtı, İstanbul İllüzyon Müzesi, şehrin en yoğun caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde konumlanmıştır. Bu merkezi konumu sayesinde ziyaretçilere otobüs veya kendi araçlarıyla kolayca ulaşma imkanı sunmaktadır.

nnnn

İstanbul İllüzyonlar Müzesi bölümleri, Müzede sergilenen illüzyonlar, üç ana kategoride gruplanmıştır: Optik İllüzyonlar: Resimler, odalar, objeler gibi görsel öğelerin kullanıldığı sergiler, ve Bu kategoride görsel algıyı etkileyen çeşitli optik yanılsamalar bulunmaktadır. Fotoğrafik İllüzyonlar: Fotoğrafların, çekilen açılara, ışık oyunlarına veya kompozisyonlara dayalı olarak oluşturulan sergiler. İnteraktif İllüzyonlar: Ziyaretçilerin etkileşimde bulunabileceği, kendilerini illüzyonun bir parçası gibi hissetmelerini sağlayan sergiler.

nnnn

İstanbul İllüzyonlar Müzesi giriş ücretleri, 2024 İstanbul İllüzyon Müzesi giriş ücretleri şu şekildedir: 18-64 yaş arası 340 TL, · Öğrenci 220 TL, 0-4 yaş arası ücretsizdir · Çocuk 5-16 yaş 220 TL olarak uygulanmaktadır. İstanbul İllüzyonlar Müzesi ziyaret saatleri, Asmalı Mescit’teki Namlı Han içerisinde yer alan müze, haftanın 7 günü sabah 10 ile akşam 10 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

nnnn

Miniatürk İstanbul

nnnn

Miniatürk İstanbul hakkında, Miniatürk, Türkiye’nin İstanbul şehrinde yer alan ve ülkedeki önemli tarihi ve kültürel yapıların minyatür modellerini sergileyen bir açık hava müzesidir. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Golden Horn (Haliç) kıyısında bulunan Miniatürk, ziyaretçilere Türkiye’nin farklı bölgelerindeki tarihi ve mimari eserleri tek bir yerde görmelerini sağlıyor. 

nnnn

Miniatürk, Türkiye’nin dört bir yanından seçilmiş 135 farklı eserin minyatür versiyonlarını içermektedir, Bu eserler arasında Osmanlı dönemi camileri, tarihi köprüler, antik tiyatrolar, Anadolu’daki özel mimari yapılar ve modern şehir yapıları gibi çeşitli örnekler bulunmaktadır.

nnnn

Miniatürk’e özel aracınızla gitmeyi tercih ediyorsanız, şehirdeki tabelaları takip ederek Sütlüce bölgesine doğru yönlenebilirsiniz. Miniatürk Giriş Biletleri iseYerli Ziyaretçi: 80 Türk Lirası, Yabancı Ziyaretçi: 350 Türk Lirası, Öğrenci, Öğretmen ve Askeri Personel: 30 Türk Lirasıdır. Miniatürk İstanbul ziyaret saatleri, haftanın her günü sabah 9 ile akşam 6 saatleri arası açıktır.

nnnn

Pelit Çikolata Müzesi

nnnn

İstanbul Esenyurt’ta, Pelit Çikolataları üretim tesislerinin bir parçası olarak konumlanmıştır, Bu müze, sanat eserleriyle süslenmiş olup, ünlü kişiliklere ve efsanevi figürlere ait çikolatadan yapılmış heykelleri ziyaretçilere sunmaktadır. İstanbul’da toplu taşıma araçları, metro, otobüs ve minibüslerle yaygın bir şekilde ulaşım sağlanabilir.

nnnn

Pelit Çikolata Müzesi giriş ücretleri, bireysel ziyaretler için kişi başı ücret 300 TL’dir. Okul grupları için ise kişi başı ücret 250 TL’dir. 0-3 yaş grubundaki ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır. Pelit Çikolata Müzesi ziyaret saatleri, Pelit Çikolata Müzesi, hafta içi ve hafta sonu ziyaretçilere sabah 10 akşam 5 saatleri arasında kapılarını açmaktadır. Okul gruplarının müzeyi ziyaret etmek istemeleri durumunda, önceden rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir, Grup ziyaretleri, minimum 15 ve maksimum 40 kişi ile sınırlıdır.

nnnn

Wox İllüzyon ve Oyuncak Müzesi

nnnn

İstanbul’un büyüleyici dünyasına gerçeklikle oyun oynayan, hayal gücünü ve merakı tetikleyen bir kapıdır, Müze, optik illüzyonlarla bezenmiş, renkli oyuncaklarla dolu bir labirent gibi, ziyaretçilerini büyülü bir serüvene davet ediyor, ayrıca 3D resimler, optik yanılsamalar ve eğlenceli oyuncaklar, müzenin içinde gezinirken sürükleyici bir hikaye anlatıyor. 

nnnn

Wox İllüzyon ve Oyuncak Müzesi, İstanbul’un Başakşehir ilçesi, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde yer almaktadır.

nnnn

Sihirli alanlarda keşfedeceğiniz illüzyon deneyimleri arasında Sonsuz Yansıma, Ters Oda, Son Akşam Yemeği, Objeli Sonsuz Oda, Paralel Yüzler, Dijital Sonsuz Oda, İkiz Dünya, Üç Işık Odası, Kopyacı ve daha birçok ilginç odanın sizi büyülüyor. 

nnnn

Müzenin ziyaret saatleri, haftanın her günü ziyaretçilere açık olarak saat 11:30 ile akşam 21:00 arasında hizmet vermektedir.  Yetişkin 300 tl, çocuklar için ise 250 tl ücreti bulunmaktadır. Aile paketi olarak ise 2 Yetişkin + 1 Çocuk Giriş Bileti 650 Tl ücreti bulunmaktadır.

nnnn

Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi

nnnn

Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi, Türkiye’de eşi benzeri olmayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Balıkçı Kenan’ın Beylikdüzü Yaşam Vadisi tesislerinde ziyaretçilere kapılarını açmaktadır. Bu müze, devasa köpek balıkları, vatozlar, orkinoslar ve mumyalanmış binlerce deniz canlısını içeren benzersiz bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. 

nnnn

Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi eserleri, Müze, hamsi gibi küçük balıklardan tonlarca ağırlığındaki köpek balığına kadar birçok deniz canlısını bünyesinde barındırmaktadır.

nnnn

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde konumlanmıştır. Müze, Beylikdüzü ilçesindeki Yaşam Vadisi içerisinde yer almaktadır. Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi ziyaret saatleri, Pazartesi- Cuma: sabah 7 akşam  7 Cumartesi: sabah 7 akşam 6, Pazar günü ise Kapalıdır. Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi, ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde gezilebilecek bir mekan olarak karşımıza çıkmaktadır. 

nnnn

Madame Tussauds İstanbul

nnnn

nnnn

Müzede, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler, müzisyenler, aktörler ve daha birçok ünlü ismin balmumu heykelleri bulunmaktadır.

nnnn

Her bölüm, farklı temalara odaklanarak ünlü kişilikleri, tarihi ve kültürel figürleri canlı bir şekilde sergilemektedir. İstanbul Madame Tussauds’un bölümlerinden bazıları şunlardır:

nnnn

    n

  • Ünlü Kişilikler Bölümü: Bu bölümde, dünya çapında ünlü aktörler, müzisyenler, sporcular, siyasetçiler ve diğer popüler kişiliklerin balmumu heykelleri bulunmaktadır.
  • nnnn

  • Tarih ve Kültür Bölümü: Önemli tarihî olaylara ve kültürel ikonlara odaklanarak ziyaretçilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunuyor.
  • nnnn

  • Eğlence ve Spor Bölümü: Bu bölümde, Ziyaretçiler, sevdikleri eğlence figürleriyle fotoğraf çektirme şansına sahiptir.
  • nnnn

  • İstanbul Temalı Bölümler: Bazı Madame Tussauds şubelerinde, müzenin bulunduğu şehre özgü temalı bölümler yer almaktadır. Ve son olarak Interaktif Deneyim Alanları bulunuyor.
  • nnnn

  • Yetişkinler için tam bilet ücreti 420 TL eğer, online alırsanız 336 TL’dir. 
  • n

nnnn

Madame Tussauds İstanbul, haftanın her günü ziyaretçilere açıktır ve çalışma saatleri SABAH 10 İLE akşam 8 saatleri arasındadır. 

nnnn

Taksim Meydanı, İstanbul’un çeşitli ulaşım hatlarına ve aktivite bölgelerine kolay erişim sağlayan merkezi bir konumdadır. Müzenin açık adresi ve konumu şu şekildedir: İstiklal Caddesi, Refik Osman Top Sokak, No:1 Beyoğlu/İstanbul

nnnn

İstanbul Oyuncak Müzesi / Kadıköy

nnnn

İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, renkli ve büyüleyici dünyasıyla ziyaretçilerini çocukluk hatıralarına götüren bir hazinesi olup, Sunay Akın’ın benzersiz koleksiyonu, tarihi oyuncakları ve eğlenceli detaylarıyla dikkat çeker, ziyaretçilere nostaljik bir zaman yolculuğu götürüyor. Müze, eski dönem bebek evleri, el yapımı tahta oyuncaklar ve birbirinden ilginç oyunlar aracılığıyla büyülenen ziyaretçilere, oyunun ve hayal gücünü hatırlatıyor.

nnnn

İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yer almaktadır, Müze, Göztepe’de Zeki Seren Sokak üzerinde bulunan, tarihi ve sıcak atmosferiyle dikkat çeken bir köşkte konumlanmıştır.

nnnn

Müze giriş ücretleri, 3 yaş ve üzeri olan ziyaretçiler, öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üzeri ziyaretçiler için 90 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Diğer ziyaretçiler ise müzeyi gezmek için 160 Türk Lirası ödemektedirler.  İstanbul Oyuncak Müzesi ziyaret saatleri, haftanın her günü sabah 10 akşam 6 buçuk saatleri arasında ziyaretçilere kapılarını açmaktadır. Ancak, müze Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. 

nnnn

Sancaktepe Bilim Merkezi

nnnn

Sancaktepe’de çocuklar, ebeveynler ile birlikte gezmesi için kurulmuş çok güzel bir bilim merkezi, Olup Çocukların hem çok güzel vakit geçireceği hem de fen/bilim ve uzay ile ilgili fevkalade değerli bilgiler alacağı bir yerdir. Alt katta deney alanları ve görsel öğrenme araçlarının olduğu bir alan var, Üst katta ise uzay ile ilgili görsel olarak anlatım yapılan bir toplantı yeri var, Üst kattaki bu alanın dizaynı oval olan bir kubbeye sahip ve kubbeye yansı yapılarak eğimli koltuklar sayesinde kubbedeki görselleri izliyorsunuz.

nnnn

Ziyaret saatleri önceden belirlenmiş olup gitmeden önce İnternet sitesinden gün ve saatler için bilgi alınması gerekir. Metro, metrobüs, otobüs ve minibüsler gibi toplu taşıma seçeneklerini kullanarak Sancaktepe’ye ulaşabilirsiniz, 11ÜS, 131, 131H, 131Y, 132M, 14KS ve 320A otobüslerini kullanarak gidebilirsiniz Sancaktepe Bilim Merkezi’ne girişin ücretsiz olduğunu ve hafta sonları bireysel ziyaretçilerin ücretsiz bir şekilde gezilebildiğini belirttiniz.

nnnn

Üsküdar Uçurtma Müzesi

nnnn

nnnn

1986 yılından itibaren Mehmet Naci Aköz tarafından toplanan 6 kıta, 33 ülkeden toplam 2500’den fazla ürünler ile, Uçurtma, yayınlar, malzemeler ve çeşitli objelerden oluşan koleksiyonuyla, ülkemizin ilk ve tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden biri olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz uçurtma müzesidir.

nnnn

Müzeye giriş ücretsiz olup atölye etkinliklerine katılım ücreti 30 TL olarak belirlenmiştir.Müze her gün sabah 9 akşam 5 saatleri arasında açıktır.

nnnn

Bir yazımızın sonuna geldik. Her geçen geçen gün eklemeler yaparak devam edeceğiz. Sizlerde bu harika müzeler hakkındaki deneyimlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle iyi tatiller dileriz,  Ayrıca bu yazımızın videosunu @eniyigezirotasi Youtube adresinden izleyebilirsiniz.

n

İstanbul’da Çocuklar ile Gezebileceğiniz 10 Müze yazısı ilk önce Gezi Rotası üzerinde ortaya çıktı.

n

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.