İstanbul Akvaryum I Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

İstanbul Akvaryum I Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu

n

Doğanın en büyülü köşelerinden biri olan denizler, insanlığın merakını ve hayranlığını her zaman üzerine çekmiştir. İstanbul’un eşsiz tarihi ve kültürel dokusuyla birleşen bu hayranlık, İstanbul Akvaryum’da doruk noktasına ulaşıyor. Eşsiz deniz canlıları koleksiyonu, benzersiz atmosferi ve eğitici misyonuyla İstanbul Akvaryum, sadece bir turistik mekan değil, aynı zamanda denizlerin korunması ve anlaşılmasına yönelik önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.

nnnn

nnnn

Coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz’den Pasifik’e uzanan 7760 metre küp su kapasiteli toplam 17tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaya hazır mısınız?

nnnn

Bulunduğu alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özelliklerine göre oluşturulan temalarda bu özelliklere uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. İstanbul Akvaryum’da dünyanın en tehlikeli canlılarından 2,5 metrelik tehlikeli anakonda, köpekbalıkları, vatozlar, piranalar ve daha birçok değişik deniz ve kara canlısını görebilirsiniz.

nnnn

Ana tank içerisinde yaşayan ve akvaryumun en büyük canlısı olan Limon Köpekbalığı, Karadeniz bölümünde görebileceğiniz dinozorlardan beri günümüze gelen nadir balık türü Rus mersinleri, zehirli deniz canlıları anemonların içinde yaşayabilen palyaço balıklarını da görebilirsiniz. İstanbul Akvaryum’da cinsiyet değiştirebilen orfozları ve 7 dakika boyunca su altında kalabilen doğal ortamlarında yaşayan Gentoo Penguenleri’ni de görme şansı bulabilirsiniz.

nnnn

nnnn

İstanbul’da bir Amazon Yağmur Ormanı…

nnnn

Akvaryumu çok özel kılan bu bölüm sizi adeta amazon yağmur ormanındaki hislere büründürüyor. Sıcaklığı, nem oranı, etrafta gördüğünüz birbirinden farklı canlı çeşidi, rengarenk, küçücük ama bir o kadarda zehirli kurbağalar, dünyanın en küçük timsah türü olma özelliğine sahip cüce kaymanlar Amazon’un atmosferini birebir yaşatacak cinsten. Amazon’daki tüm bitkiler Kosta Rika’dan geldiği için ordaki doğayı hiç unutamayacaksınız!

nnnn

nnnn

İstanbul Akvaryum hafta içi sabah 10 ile  akşam 7 arası hizmet vermektedir. Hafta sonu ise sabah 10 ile akşam 8 saatleri arasında hizmet vermektedir.

nnnn

İstanbul Akvaryum Etkinlikleri

nnnn

İstanbul Akvaryum’da etkinlik olarak; fotoğraf çekimi bulunmaktadır. Yeşil perde önünde fotoğraf çekimi yaptırarak, 5 farklı fonda su altı dünyasının büyülü ambiyansını hissedebilirsiniz.

nnnn

İsterseniz de Köpekbalıklarıyla Dalış yapabilirsiniz. 4 bin metreküp su kapasiteli ve içerisinde 5 bin canlının yaşadığı ana tank içerisinde köpekbalıkları ve vatozlar ile birlikte dalış yapmanın mümkün olduğu İstanbul Akvaryum ’da 30 dakikalık dalış aktivitesi sonrası dalış yapanlara İstanbul Akvaryum dalış sertifikası veriliyor. Ayrıca en can alıcı olan ise her çarşamba ve pazar 14:30’da gerçekleşen  KÖPEK BALIĞI BESLEME SEANSI olacaktır.

nnnn

Kendini beğenenler içinse Aynalı Labirent tam size göre, Avrupa’nın en büyük ayna labirentini ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz de akvaryum gezisi bitince İstanbul akvaryuma özel hatıra ürünlerinden hediye eşya alabilirsiniz. 

nnnn

nnnn

İstanbul Akvaryum Giriş Ücretleri

nnnn

İstanbul Akvaryum giriş ücreti 2024 yılı tarifesi şu şekildedir;

nnnn

    n

  • Yetişkinler için giriş ücreti = 375 TL 
  • nnnn

  • 2-18 YAŞ, ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN, ENGELLİ, 65 YAŞ ÜSTÜ, GAZİ = 325 TL
  • n

nnnn

Eğer online bilet alırsanız bileti 1 ay içerisinde kullanımız gerekmektedir.

nnnn

İstanbul Akvaryum’a Nasıl Gidilir ?

nnnn

Florya Bakırköy’e bağlı bir semt. Buraya Kara ve demir yolu kullanarak ulaşmak mümkün. Ayrıca bu konuma tıklarayak direk gidebilirsiniz.

nnnn

    n

  • E5 Karayolu; üzerinden geliyorsanız, Ataköy sahil yolu veya Bakırköy sahil yoluna girip Florya tabelalarını takip etmeniz halinde kolaylıkla İstanbul akvaryuma ulaşırsınız.
  • nnnn

  • Metrobüsle; Beşyol durağında indikten sonra Florya bulunan minibüslere binerekde ulaşabilirsiniz. Buraya en yakın Sefaköy, Florya-Bağlar, Cennet Mah. metrobüs durakları bulunuyor.
  • nnnn

  • Marmaray ile; Florya Akvaryum durağında inerek akvaryuma gidebilirsiniz.
  • nnnn

  • Havaalanından taksiyle İstanbul Akvaryum sadece 5 dakika sürüyor.
  • n

nnnn

Dilersenizde Servisler ile sadece servis kalkış noktasında, Hop-on Hop-of’tan İstanbul Akvaryum bileti alan misafirleri kullanabilir. İstanbul Akvaryum’dan hareket eden servislerimizde İstanbul Akvaryum giriş biletinizi göstermeniz gerekmektedir.

nnnn

nnnn

İstanbul Akvaryum Adres ve İletişim Bilgileri

nnnn

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul

nnnn

444 97 44

nnnn

Bir yazımızın sonuna geldik, sizlerde bu harika yer için iyi yada kötü deneyimleriniz varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz, ayrıca bizleri Gezi rotası Youtube kanalından videomuzu izleyebilirsiniz 🙂

n

İstanbul Akvaryum I Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu yazısı ilk önce Gezi Rotası üzerinde ortaya çıktı.

n

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.