Antalya’da Gezilecek Yerler I Antalya Gezi Planı - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Antalya’da Gezilecek Yerler I Antalya Gezi Planı

n

Türkiye’nin hatta dünyanın turizm cenneti olan Antalya, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin seçeneklere sahiptir. Her ilçesinin ayrı bir doğa harikası olduğu bilinen Antalya’da gezilecek yerler listesi ise oldukça uzun. Sizlere o yüzden önce merkezi daha sonra ise merkeze yakın çevresindeki doğal güzelliklerini sıraladık, Ayrıca, Antalya ilçeleri için sitemizde ayrı ayrı yazılarımızı okuyabilirsiniz.

nnnn

Antalya’yı eğer ilk defa ziyaret etmek istiyorsanız, Antalya’yı gezmeye nereden başlamalı, 3 günlük Anyalya turunda neler olmalı, Antalya’da gezmek için nereye gidilir gibi sorularınızı bu yazımızda cevaplamaya çalıştık.

nnnn

Birinci günde Antalya merkezdeki güzel yerleri sıralıyoruz. İlk rotamız Karaaalioğlu Parkı Batı Seyir Terası, Antalya’nın en çok fotoğraf çekilen yerlerinden birisi olduğunu söyleyebilirim. Panoramik Batı Antalya manzarası için uygun noktalardan birisidir. Vakti olanların akşam saatlerinde buraya gelip günü burada batırmasını öneririm.   

nnnn

Bir sonraki rotamız Hadrian Kale Kapısı;

nnnn

Antik Liman’ı çevreleyen surlar üzerinde, Atatürk Caddesi’nde yer alan Hadrianus Kapısı, Roma İmparatoru Hadrianus’un Antalya’ya gelişi dolayısıyla yaptırılmıştır. İmparator, kente bu görkemli kapıdan giriş yapmıştır. Bu tarihi yerden çıkıp başka bir tarihi yapı olan Antalya Saat Kulesine gidiyoruz.

nnnn

Antalya’nın sembol yapıları arasında yer alan Saat Kulesi, Cumhuriyet Caddesi’nde, eski tarihlerde ‘Kapuağzı’ olarak söylenen Kalekapısı Mevkii’nde bulunuyor. Antalyalıların en çok tercih ettiği buluşma noktalarından biri olma özelliğini taşıyor. Eğer yorulduysanız ve karnınız açıktıysa saat kulesinin etrafındaki Antalya dönerciler çarşısında dönerini tatmanızı öneririm. Ayrıca Antalya yemekleri ve restoranları videomuzu kanalımızda izleyebilirsiniz.

nnnn

Antalya’yı biraz yukarıdan seyretmek isterseniz adresiniz Kaleiçi Panoramik Asansör olacaktır. Kaleiçi Panoromik Asansör, tarihi alanı gezerken etrafını daha geniş açıdan görmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Bu asansör sayesinde Kaleiçi’ndeki tarihi yapıları tüm detayı ile görebilecek, alanın kısa bir haritasını çıkartabileceksiniz. Şimdi ise Antalya Konyaaltı Plajına gidiyoruz. 

nnnn

nnnn

Yazın serinlemek isteyenler için Türkiye’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. Yazın gündüz plaj, gece ise piknik ve serinleme alanı gibi kullanılır. Eğer gezmek isterseniz ise Plaj içerisinde kocaman Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi bulunuyor, bu parkta, eğlenmeye, tatile, alışveriş ve yeme-içmeye dair hemen her şeyi bulmanız mümkün. 

nnnn

Antalya Akvaryum, Modern mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken eğlence merkezinde tam 40 adet tematik akvaryum yer alıyor. Ancak 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ile dünyanın en büyük tünel akvaryumu da kesinlikle görülmeye değer! Ayrıca yağmur ormanlarındaki vahşilik, mağara ve çöllerdeki yaşam çok gerçekçi bir atmosfer ile yansıtılıyor. Birçok kompleksten oluşan yapı akvaryumun yanında Snow World & Ice Museum, WildPark (tropik sürüngenler), Face 2 Face Wax Museum, XD Sinema, VR 360 yani sanal gerçeklik ile gezinti ve birçok eğitimin yanında çeşitli aktivite imkanları da sunmaktadır. 

nnnn

Tünektepe Teleferik 

nnnn

1993 yılından bu yana hizmet veren ve birçok kişiye Antalya’nın panoramik görüntüsünü sunan Tünektepe Teleferik Tesisleri, buraya ismini veren Tünektepe Dağı’nın zirvesinde bulunuyor. Antalya’nın en güzel manzaralarından birine sahip olan teleferikten şehrin ve çevresinin panoramik manzarasını izleyebilirsiniz. Teleferik ile yukarıya doğru çıkarken, muhteşem bir manzara eşliğinde şehrin, denizin, adaların ve limanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

nnnn

Antalya Hayvanat bahçesi

nnnn

Toplam yaşam alanı 400 dönüm olan hayvanat bahçesi Türkiye’de hizmete açılmış benzerlerinin en büyüğüdür. Hayvanat bahçesinin çevresinde yer alan mesire alanlarında piknik için uygun ortamlar da yer almaktadır. Hayvanat bahçesini gezdikten sonra hemen yanı başında çocuklarınızın en çok eğleneceği bir yere gidiyoruz, buranın ismi ise Park Funtastic..

nnnn

Parkta her yaşa ve eğlence zevkine uygun aktiviteler sunuluyor. Park Funtastic’te paintball, ATV, dağ kızağı, go kart, ip parkuru, zipline, kepçe park, zorbing, at maneji gibi çok çeşitli ve aksiyonlu aktivite olanakları var.  Şimdi ise merkezden uzak gezilecek yerlere gidelim.

nnnn

Düden Şelalesi

nnnn

Piknik ve mesire alanları da yer alan doğa harikasının çevresinde, etrafında doğa yürüyüşleri gerçekleştirip güzel fotoğraflar çekebileceğiniz gibi kahvaltı mekanları, ayrıca da çeşitli restoranlar, kafeler ve dinlenme alanlarında da güzel vakit geçirebilirsiniz. Antalya şehrinden özel araç ile ulaşım yaklaşık 24 dakika sürmektedir.

nnnn

nnnn

Kepez Masal Parkı

nnnn

Çoğu çocuk masallara bayılır; sevdikleri çizgi filmleri heyecanla takip eder. Onların bu keyifli dünyaları Kepez Masal Parkı ile biraz daha somutlaşıyor. Tematik masal parkının her bir yanı çocukların bayıldıkları masal ve çizgi film kahramanları ile dolu. Hatta sadece çocuklar değil birçok yetişkin de parkta oldukça eğlenceli anlar yaşadıklarını söylüyor.

nnnn

Sandland Kum Heykel Müzesi

nnnn

Antalya’da gidebileceğiniz enteresan müze seçeneklerinden biri de Sandland Kum Heykel Müzesi. Burası yerli-yabancı çok sayıda sanatçının yüzlerce kumdan eserinin sergilendiği yer.

nnnn

Dünya çapında ünlü heykel müzesi Antalya’nın en popüler kumsallarından biri olan Lara Plajı’nda bulunuyor. Sadece su ve kum ile yapılan geçici heykeller sanat meraklıları için oldukça keyifli ve güzel bir deneyim.

nnnn

Perge Antik Kenti

nnnn

Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen alanlarından olan Perge Antik Kenti, Roma döneminde önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmayı başardı. Antik kent içerisinde tiyatro, stadyum, agora, hamam, tapınak gibi birçok alan bulunuyor. 15 bin seyirci kapasitesine sahip tiyatrosu, ülkemizin en iyi korunmuş alanları arasında yer alıyor. Stadyum ise Roma döneminde özellikle gladyatör dövüşleri için kullanılan bir alan oldu.

nnnn

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı

nnnn

Merkeze yaklaşık 20 ikilik kilometre uzaklıkta bulunan Kurşunlu Şelalesi bölgenin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri. Çevresini seven zengin bitki çeşitliliği ile görenleri adeta büyüleyen şeylerle haftanın her günü sabah 8 ile akşam 8 saatleri arasında ziyaret ediliyor.

nnnn

Sillyon Antik Kent

nnnn

Antalya Serik ilçesine 15 km. uzaklıkta olan Aspendos ve Perge arasında yüksekçe bir tepe üzerinde kurulmuş yerleşim yeridir. M.S.II. yüzyılda Bergama krallığına bağlı olarak yakın tarihe kadar KARAHİSAR-TEKKE adı ile bu günkü Yanköy Köyü yakınlarında bulunan KOÇHİSAR tepesinde kurulmuştur. Sillyon Antik Kentini gezmek isterseniz, direkt caminin karşısında yer alan Silyon Cafeye gidin. Burayı işleten baba oğul sizi en iyi şekilde yönlendirecektir. 

nnnn

Aspendos Antik Kenti

nnnn

Antalya’ya yakın yerler arasında Aspendos Antik Tiyatro başı çekiyor. Serik ilçesinde bulunan tiyatronun en dikkat çekici özelliği Roma dönemine ait olup günümüze kadar çok iyi korunması. MS. 2. yüzyıldan kalma Aspendos Antik Tiyatro altlı üstlü iki bölümden meydana geliyor. Tiyatroda toplam 41 tane oturma sırası mevcut.

nnnn

Görkemli yapısıyla ziyaretçileri büyüleyen antik dönem Roma Tiyatrosu bugün de o devre ait en seçkin yapılar arasında gösteriliyor. Ayrıca yaz aylarında opera-bale festivallerine de katılabilirsiniz.

nnnn

nnnn

Hip-Notics Cable Park

nnnn

Türkiye’nin ilk Cable-Ski Parkı, 200 dönümlük arazi üzerinde, 90 dönümlük 3 ayrı göletten meydana geliyor. Hip-Notics Cable Park’taki yaklaşık 170 cm. derinliğindeki 3 gölet, Toroslar’dan doğarak Akdeniz’e dökülen sularla sürekli besleniyor ve bu şekilde suların doğal yollarla devirdaim sağlanıyor.

nnnn

Kocaçay Şelalesi

nnnn

Kocaçay Şelalesi bir diğer adı ile Ekşili Şelalesi olarak da bilinmektedir. Ekşili köyünün sınırları içerisinde yer alan şelale, Hatipler Göleti ile Ekşili Göleti arasında kalıyor.  Şelalenin büyüleyici bir görüntüsü vardır. Sık ormanın içinde gizli kalmış bir doğa harikası olan Kocaçay Şelalesi, bulunduğu alanda doğal bir havuz oluşturmaktadır. Akan suyun yatağında yeşil bir havuz görüntüsü vardır ve etrafında genişçe bir oturma, piknik ve kamp yapmak için düzlük bulunmaktadır.

nnnn

Ekşili Göleti

nnnn

Yemyeşil bir doğanın ortasında çam ağaçlarıyla çevrili Ekşili Göleti, Antalya merkeze 40 km. mesafede, Döşemealtı ilçesi Hatipler Mevkii’ndeki Ekşili Mahallesi sınırları içinde bulunuyor. Kenarına kadar araçlarla ulaşımın mümkün olduğu gölet, hafta sonu şehirden uzaklaşmak isteyenler için sessizliği ve dinginliği hissedecekleri keyifli alternatifler arasında yer alıyor.

nnnn

Karain Mağarası

nnnn

Karain Mağarası, Türkiye’nin tarihte içinde insanların yaşamış olduğu bilinen en büyük mağarasıdır. Karain Mağarası aynı zamanda, Anadolu ve Yakın Doğu tarihi açısından önemli bir paleolitik merkezdir. Mağara duvarlarında Taş Devri yani Paleolitik Çağ’ın evrelerinden günümüze kadar ulaşan çoğu avlanma temalı resimler bulunduğu gibi, mağara içinde de o dönemlerden kalma taşlardan ve kemiklerden yapılmış çok çeşitli aletler, insan ve hayvan kemikleri yer almaktadır. Fil, panter, gergedan, aslan gibi yabani hayvanlara ait olduğu düşünülen kemik parçaları o dönemde bu bölgede yaşayan insanlar tarafından avlandıklarını göstermektedir.

nnnn

Termessos Antik Kenti

nnnn

Antalya Korkuteli yolunun 12. km sinde sol tarafta Güllük Dağı Termessos Milli Parkı girişi, sağ tarafta ise Karain Mağarası yolu yer almaktadır. Aynı güzergahtan Antalya’ya dönerseniz dönüş de Güver kanyonu (Güver uçurumu) Tabiat Parkına uğrayabilirsiniz.

nnnn

Milli Parkın girişinde ücret ödenmektedir. Giriş ücreti 70 TL‘dir. Girişte çok güzel düzenlenmiş piknik alanları yer almaktadır. Ücret ödediğiniz gişeden basılı broşür alabilirsiniz. Burada dilerseniz görevlilerin vereceği detaylı bir yerleşim planının resmini telefonunuzla çekebilirsiniz.

nnnn

Güver Uçurumu

nnnn

Aynı zamanda içerisinde kanyonun da yer aldığı uçurum yaklaşık olarak 115 metre yükseklikte yer alıyor. Eşsiz manzarası ve zengin bitki örtüsü ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunması ile ünlü bir yer olan uçurum yüzey sularının karstik aşındırması nedeniyle oluşmuş. Uçurumun alt kısmında ise şelaleler ve su havuzları bulunuyor. Güver Uçurumu, doğa yürüyüşü, kampçılık ve fotoğrafçılık için ideal bir yer olarak biliniyor. Uçurumun etrafında yürüyüş parkurları bulunduğu için sık sık dağcılık kulüpleri buraya geliyor

nnnn

Güver Uçurumu araç trafiğine kapalı olduğu için yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş sonunda görülebiliyor.

nnnn

Kapuz Kanyonu

nnnn

Antalya Konyaaltı sınırları içinde bulunan Kopuz Kanyonu, son senelerin en popüler doğa harikalarından birisidir. Aşağıkaraman mevkiinde bulunan kanyonu Antalya merkezden ulaşım oldukça kolaydır. İki büyük yamacın arasından akan yemyeşil serin ve berrak suyu görenleri büyülemektedir.

nnnn

nnnn

Ailecek gidebileceğiniz Kapuz Kanyonu çevresinde araç park etmeye uygun yerler vardır. Yine kanyonun yakınında ailecek piknik yapabileceğiniz oturup dinlenebileceğiniz gölgelik ağaç altları mevcuttur. Kanyonun kenarına kurulan iskeleden kanyonun eşsiz manzarasını seyredebilir, hemen kıyısından serin ve berrak sularına girerek serinleyebilirsiniz.

nnnn

Doyran Göleti

nnnn

Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Akdamlar mevkiinde bulunan Doyran Göleti eşsiz güzelliği ile son zamanlarda doğa severler için bir kaçış rotası olmuştur. Hem merkeze yakınlığı hem sakin ve huzurlu görüntüsü sebebi ile Antalyalılar tarafından oldukça popülerdir. Doyran göletinde bir çok aktivite imkanı da vardır ancak şunu bilmelisiniz ki gölün çevresin bir işletme yoktur. Bu nedenle göle giderken hazırlıklı olmalı ve ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda kendiniz götürmelisiniz.

nnnn

Doyran Göleti Kamp Alanı: Aracınızı bırakıp girişin solunda bulunan ağaçlık alana girerseniz burası biraz daha yukarda kalıyor ve gölü yukarıdan daha güzel izlemenize olanak sağlıyor. Yine sık ağaçlar sayesinde günün her saati de gölge yapmakta. Bu alana gerekli ekipmanları getirirseniz çok keyifli bir kamp gerçekleştirebilirsiniz.

nnnn

Geyikbayırı Şelalesi

nnnn

Geyikbayırı Şelalesi Antalya ilinin Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı köyünde yer almaktadır. Halk arasında “Geyikbayırı Su Kenarı” olarak da bilinmektedir. Gizli kalmış bir bölge olan Geyikbayırı Şelalesi, Likya yolu başlangıç noktasından girilerek içeri doğru araçla çakıl yoldan kısa bir sürüş ile ulaşılmaktadır.

nnnn

Geyikbayırı suyunda kamp, piknik ve mangal, yüzme, balık tutma gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Ailecek hafta sonunu Antalya’nın sıcağından kaçarak Geyikbayırı Şelalesinde geçirebilirsiniz. Gün boyu gölge olan yer, temiz havası ve gizli kalmış güzelliği ile görenleri etkilemektedir.

nnnn

Ayrıca köy içerisinde bulunan Girişlerin ücretsiz olduğu Geyikbayırı Mağarasına uğrayabilirsiniz. Mağaranın içerisindeki sarkıt ve dikitler, son derece ilgi çekici bir görünüm sergiliyor.

nnnn

Mağarayı ziyaret ettiğinizde, 1300 tırmanış rotasıyla, Türkiye’nin en büyük kaya tırmanış bölgesi olan, Avrupa ve dünyada en önemli tırmanış merkezleri arasında gösterilen Geyikbayırı’nı keşfe çıkabilirsiniz.

nnnn

Karadere Göleti

nnnn

Devlet Su İşleri Karadere Göleti Barajı, Antalya ilinin Konyaaltı ilçesinde yer almaktadır. Konyaaltı denilince hemen merkezde zannedilmesin, Antalya merkez ile Karadere Göleti arası 46 km, Konyaaltı sahili ile Karadere Göleti Barajı arası 41 km’dir. Yolun büyük bir bölümü virajlı köy yolu olduğu içinde her iki yerden de gölete yol özel araçla bir saat kadar sürmektedir.

nnnn

Karadere Göleti yüksek bir kesimde bol temiz hava ve yemyeşil ormanlar ile çevrilidir. Gölün kendine has bir suyu ve berraklığı vardır. Manzara etkileyici ve sakindir. Ailecek Karadere Göleti gezisi yapabilir, göl kenarında piknik yapabilir, serin suyunda yüzebilirsiniz.

nnnn

Sarısu Mesire Alanı

nnnn

Antalya’nın en büyük piknik alanlarından biri olan Sarısu Mesire Alanı, yaz kış kullanılabilen içinde otopark, halk plajı, çardaklar, mangal yakma yerleri, mutfak tezgahı, çeşme ve tuvaletleri ile ihtiyaç duyulabilecek her şeyi içinde barındırmaktadır.

nnnn

nnnn

Sarısu Mesire Alanına mangalınızı ve yiyeceklerini dışarıdan kendiniz getirebildiğiniz gibi, içeride bulunan büfelerden de istediğiniz temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Belediyenin büfeleri olduğu için fiyatları uygundur. 

nnnn

Beldibi Gizli Koy (Çöplük Koyu)

nnnn

Antalya Beldibi Gizli Koyu, Konyaaltı ilçesine bağlıdır. Kemer ilçesine de yakın olan koy Beldibi beldesinde yer almaktadır. Halk arasında gizli koy olarak bilinse de Harita Çöplük Koyu olarak geçmektedir. Koy adını gizli saklı kalmış olmasında almaktadır. Antalya -Kemer yolu üzerinde yer alan koyun girişi de adı gibi gizlidir.

nnnn

Hafif patika çakıl karışık bir yoldan aşağıya bir iniş gerçekleştirmek gerekiyor Gizli Koya giderken, ancak muhteşem manzarası ve Maldivleri andıran suyu ile çekilen bütün zorluklara değdiğini de söyleyebiliriz. Beldibi gizli koyda günü birlik vakit geçirilebileceği gibi, kamp yapma imkanı da vardır. Ailecek piknik yapabilir serin ve berrak suyunda yüzebilirsiniz.

nnnn

Göynük Kanyonu

nnnn

Antalya-Kemer yolu üzerinde bulunan Göynük, küçük bir tatil beldesi olarak biliniyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş yollarını ev sahipliği yapan, kamp alanlarını bulunduran ve adrenalin dolu bir macera yaşayabileceğiniz tel köprülere yer veren Göynük Kanyonu, Antalya’nın en heyecanlı yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

nnnn

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Göynük Kanyonu’nda jeep ve motosiklet turlarına katılabilir, paintball ya da tırmanma gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Kanyona giriş için 23 TL ödemeniz gerekiyor.

nnnn

Likya Yolu

nnnn

Fethiye sahillerine kadar uzanan oldukça uzun bir yol olan Likya Yolu, Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan 35 kilometrelik dünyaca ünlü bir antik yol. Dünyanın en güzel 10 yürüyüş yolundan biri olma özelliğine sahip özellik yaya yolu teke yarımadası antik kentlerini birbirine bağlıyor. Likya Yolu’nda ilerlediğiniz süre boyunca büyüleyici doğa manzaralarını görebilir ve tüm dünyadan doğa yürüyüşü tutkunları ile bir arada yürüme şansı yakalayabilirsiniz.

nnnn

Profesyonel rehberlerle yapılan günübirlik yürüyüş turlarına katılabilir ya da 30 gün süren ve yolun tamamını kapsayan kamplı yürüyüş gezilerini tercih edebilirsiniz.

nnnn

Yine aynı güzergâh üzerinde olan Olympos Teleferik ve Olympos Antik Kentine ve Çıralıya uğrayabilirsiniz. Ayrıca daha çok gezilecek ve uzak olan yerler olan Tazı Kanyonu, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Side Antik Kenti, Manavgat Şelalesi, Ormana Düğmeli Evler ve Sarıhacılar Köyü Müzesine gidebilirsiniz. Bu güzel yerler Antalya ilçelerinde olduğu için ayrı ayrı Antalya ilçe videolarını Youtube kanalımızda videomuzu izleyebilirsiniz.

n

Antalya’da Gezilecek Yerler I Antalya Gezi Planı yazısı ilk önce Gezi Rotası üzerinde ortaya çıktı.

n

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.