Erzurum Usulü Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Erzurum Usulü Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Erzurum Usulü Etli Kuru Fasulye Tarifi

Türk mutfağımızın vazgeçilmez, eşsiz yemeklerini anlatmak gerekirse, yemek listemizin ilk başında etli kuru fasulye yemeği gelir. Eşsiz lezzeti ve dokusu ile mükemmel bir ziyafetin en güzel yemeği olan etli kuru fasulyeyi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Etli kuru fasulye yemeği eşi bulunmaz bir tat olsa da bu lezzetin kıvamının ayarlanması kişiden kişiye değişmektedir. Bir insan bu malzemeyle beraber mükemmel bir tat ortaya çıkarırken, işi bilmeyen birisi çok kötü, tatsız tuzsuz bir yemek yapabilir. Bu sebeple inşa edilişi zor bir yiyecek olan etli kuru fasulye yapılırken özen gösterilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Yapılış sürecinde dikkat edilmesi gereken konulara uyulduğu zaman ortaya muhteşem bir etli kuru fasulye lezzeti çıkacaktır. Eşsiz bir yemek olan kuru fasulyenin türleri de anlatmakla bitmez. Etçil yani et seven insanlar kuşbaşılı, sucuklu benzeri türlerini tüketip bu lezzete doyarken, güveçte veya sade bir kuru fasulye türleri de şahane bir yemek olacaktır. Tabi bir de bunun yanında yancısı olarak bilinen pilav ile turşu da varsa daha ne ister ki bir insan. Kaymaklı ekmek kadayıfı gibi tadından yenmez. Şunu da söylemek gerekir ki etli kuru fasulye ile beraber soğan tüketerek de keyfinize keyif katabilirsiniz. Etli kuru fasulye yemeğinin yanında ihmal etmemenizi tavsiye ederim. 

Kullanılması Gereken Malzemeler

● 2 adet su bardağı kadar kuru fasulye

● 300 gram dana kuşbaşı eti

● 1 adet kuru soğan

● 1 adet sivri biber

● 2 yemek kaşığı kadar salça

● 1 buçuk ya da 2 tatlı kaşığı tuz

● Kaşık ucuyla pul biber ve karabiber

● 4, 5 -5 bardak sıcak su

● Çok az sıvı yağ

Bu Eşsiz Yemeğin Tarifi

● Kuru fasulyemizi akşamdan sıcak su ile ıslatıp bir kabın içinde bekletiyoruz, ertesi gün fasulyenin suyunu süzerek soğuk suyla güzelce yıkıyoruz. Bunu fasulyenin gazının gitmesi için yapıyoruz.

● Bir orta boy soğanı yağını ayarlayarak iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Renginin dönmesine dikkat edelim.

● Sonra kuşbaşı etimizi küp küp doğranmış şekilde soğanın içine atıp biraz da beraber kavuralım.

● Onu da kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salça ekleyelim. Bununla beraber tekrar kavurmaya devam edelim. Kavururken etin yanmamasına dikkat edelim.

● Kavrulduktan sonra kuru fasulyeyi tencerenin içine ekleyelim.

● Suyumuzu da kuru fasulyelerin üzerini 5- 6 parmak geçecek kadar yaklaşık olarak 4,5 -5 bardak su ölçüsünde sıcak suyu ilave ediyoruz. Yanlışlıkla soğuk su eklemeyin yoksa etlerin pişmesi uzun zaman alır. Eklediğiniz suyun çok olmasından korkmayın su çekecektir çünkü.

● 1 buçuk ya da 2 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Kaşığın ucuyla pul biber ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.

● Orta ateşte pişirmeye dikkat edelim. Yüksek ateşte pişirmeye çalışırsak suyunu çabuk çeker ve pişmez. Orta ateşte pişirmek idealdir bu konuda. Ağır ağır pişsin arada karıştırmayı unutmayalım. Eğer pişmemiş ise fazla olmayacak şekilde sıcak su ekleyebiliriz.

● Bu arada kuru fasulyenin pişme zamanı fasulyenin tazelik durumuna bağlı olarak değişebilir. Kuru fasulyenin kıvamını ayarlamak zordur. Herkes aynı kıvamda lezzetini ayarlayamaz. Bu eşsiz lezzeti afiyetle tüketmeniz için gerekli ipuçlarını sizlerle paylaştım. Artık her şey sizin ellerinize kaldı. Herkese afiyet olsun.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.