Galata Kulesine Nasıl Gidilir? Girişi Ücretli Mi? 2023 - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Galata Kulesine Nasıl Gidilir? Girişi Ücretli Mi? 2023

Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’un simgelerinden bir tanesi olan galata kulesinin tarihi belgelerle doğrulanmış ve doğrulanmamış birçok hikayesi bulunmaktadır.

Bunlardan en bilindiği galata kulesine çıktığın kişi ile evleneceğin bilgisidir. Galata kulesine çıkanların birbirleri ile evlendiği bilgisi kulaktan doğma bir bilgi olmasına rağmen en bilinir hikayelerinden bir tanesidir.

Bir diğer hikayesi ise martıların Hz. İsa ile özleştirilip cenevizlilerin martıyı yuvasına kadar takip ettiği ve yakalayıp pişirip yemelerinin ardından martının yuvasının bulunduğu alana onun hatırası olarak Galata kulesini inşa etmeleridir.

Galata Kulesi Ne Zaman Yapıldır?

Galata kulesi  528 Yılında bizans imparatoru Anastasius tarafından “fener kulesi” olarak inşa edilmiştir. 1349 Yılında ise cenevizliler tarafından yeniden inşa edilmiş olup 1500’lü yıllarda depremden zarar gördüğü gerekçesi ile Mimar hayreddin tarafından restore edilmiştir. III. Selim döneminde Galata kulesinin üst kısmına bir cumba eklenmiş olup 1831 yılında Galata kulesinin yangın felaketi geçirmesinin ardından II. Mahmut tarafından iki kat daha çıkılmıştır. Günümüzde ise son restorasyon çalışmaları 2020 yılında yapılmıştır.

Galata Kulesine Nasıl Gidilir?

Galata kulesi İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı galata semtinde bulunmaktadır.

Metro ile gitmeyi tercih ediyorsanız;

Yenikapı-şişhane metro hattını kullanıp şişhane durağında indiğiniz taktirde istiklal caddesi üzerinden yürüyerek ortalama 5 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Anadolu Yakasından Galata Kulesine Nasıl Gidilir?

Karaköy vapurlarına binip taksim üzerinden 5 dakika yürüme mesafesinde ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi Girişi Ücretli Mi?

Galata kulesi 2023 yılı itibari ile giriş ücreti 100TL olup müze kart ile ücretsiz giriş yapılabilmektedir.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 1 Average: 5]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.