Paris Gezi Rehberi, Paris Nerede Kalınır, Nereler Gezilir?  - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Paris Gezi Rehberi, Paris Nerede Kalınır, Nereler Gezilir? 

Paris Gezi Rehberi, Paris Nerede Kalınır, Nereler Gezilir? 

Paris, her zaman insanlar için dünyanın en romantik kentlerinden biri olmayı başarmıştır. Paris’in nüfusu, diğer üyeleri ile beraber olacak şekilde 12 milyon civarındadır ve şehir merkezinin nüfusu ise yalnızca 2,3 milyon civarındadır. Sen Nehri civarında kurulmuş olan ve Avrupa’nın en popüler yerlerinden biri olma özelliğini taşıyan Paris, pek çok ünlü yapısı ile UNESCO dünya mirası listesinde girmeyi başarmıştır.

Paris’e Ne Zaman Gidilmeli? 

Görsel açıdan mükemmel bir şehir olan Paris’i çeşitli sebeplerden dolayı kaçırmış ya da bazı ekonomik problemler nedeniyle gitme durumunu erteleyen kişilerin özellikle de hangi mevsimde ya da ne zaman gidilmesi gerektiği ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptıklarını görüyoruz. Paris, aşırı turistik bir kent olduğu için bütün şartlarda kalabalık ile cebelleşmek durumunda kalmak mümkündür.

Ancak, özellikle de mayıs ile eylül ayları arasında gidilecek olursa eğer bu şehrin en kalabalık döneminde olacağını hatırlatmakta fayda olacaktır. Bu sebeple Paris’e gitmek açısından en önemli ya da en güzel mevsim aralıkları nisan ile ekim aylarıdır.

Bu aylarda özellikle de hava çok daha güzel olacaktır ve şehir, turistik manada bir tık daha az kalabalık olacaktır. Bu durum, aslında gidecek olan kişilerin daha rahat bir şekilde ve daha sakin bir kafa ile Paris’i gezmelerine olanak tanıyacaktır.

Paris’e gitme planı yapılmamış ise eğer Paris moda haftası dönemi ve şehirde büyük fuarların gerçekleştirildiği zaman dilimlerinde otellerde ciddi manada yoğunluk olacağı için şehrin dört bir tarafında güzel bir yer bulamama problemi meydana gelebilir. Aynı durumda Fransa’nın resmi ve ulusal tatillerinde de her yer kapalı olacağı için gezecek kişilerin herhangi bir tat almaları mümkün olmayabilir.

Paris’te Ulaşım Nasıldır? Ulaşım Nasıl Sağlanır? 

Paris’teki ulaşımın nasıl olduğu konusuna vurgu yapmadan önce Türkiye’den Paris’e nasıl gidileceği ile ilgili bilgi verilmesinde fayda olacaktır.

Türkiye’den havalanan bir uçakla Paris’e gitmek isteyen kişilerin, Paris’teki 2 havaalanından birine inmesi durumunda ya Charles De Gaulle havalimanı ya da Orly havalimanlarından birine iniş yapmak mümkündür. Hangi hava yolu ile gidileceği tam olarak bilinmediği takdirde hangisine yenileceği de bilmeyecektir. Fakat Türkiye’den uçuşlar genellikle Charles’e oluyor. 

Paris’te şehir içi ulaşım açısından metro ile otobüs gibi çeşitli alternatifler mevcut. Metronun kölesi olmamak amacıyla başka alternatiflere yönelmekte fayda olacaktır. Konu maddeler halinde özetlenecek olursa;

  • Tek kullanımlık bir metro bileti alınacak olursa bunun karşılığında 1,90 Euro ücret ödemeli,
  • Carnet alınması durumunda ise 10 adet bilet verilir ve 16 euro gibi bir ücretin ödenmesi gerekir. Dolayısıyla bol Metro kullanılacaksa bunu almak amacıyla daha avantajlı fiyatlar ödenir.
  • Mobilis alınacak olması durumunda ise 1 gün boyunca sınırsız bir şekilde toplu taşıma kullanım hakkına sahip olunur ve bunun ücreti hangi bölgeler arasında hareket edileceğine göre değişiklik gösterebilir. 
  • Paris 1’den 5’e kadar bölgelere ayrılır ve ücretleri  ise genel itibariyle bu kartın saat kaçta kullanılması durumuna göre 12’den itibaren kullanım dışı olduğunu hatırlatmakta fayda olacak.
  • Paris visite pass alınması durumunda ise 1, 2, 3 ve 5 günlük versiyonları mevcuttur. 
  • Aylık ve haftalık olacak şekilde alınabilen kart uygulaması da vardır. Bu en kapsamlı bir şekilde kullanılmalıdır. Ancak kişilerin yanlarında fotoğraflarının bulunması gerekmesi gibi birtakım detayları olduğu için ziyaretçiler bu uygulamadan pek memnun değiller.

Paris’te Nerede Kalınır? 

Paris, çok büyük bir şehir. Bu sebeple de Paris’te nerelerde kalınacağı ile ilgili paniğe kapılıp sokaklarda yatmaya dahi sıcak bakmaya falan eğer ki başlamış iseniz bu gayet normal olacaktır. Bunun sebebi ise güzel bir yerde kalmaya karar verilebilir. Özellikle de Paris’te kalınacak yerin bütçeye göre değerlendirildikten sonra otelin metroya yakın olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü metro eğer ki yakında ise aslında nerede kalındığında çok bir kıymeti kalmayacaktır. Paris’in ulaşımı oldukça gelişmiş olduğu için şehir içerisinde herhangi bir noktaya ulaşmak ortalama 7 dakika kadar sürer. Daha spesifik bir enerji talebi olması durumunda hem lokasyon sebebiyle hem de otel olarak gayet memnun kalacaksınız.

Paris’te Kaç Gün Kalmalı? 

Paris’in ne kadar büyük bir kent olduğunu makalenin başında anlatmıştık. Bu nedenle gez gez bitmeyen bir şehir olduğu için özellikle de Paris’te ön plana çıkan temaların gezilmesi, görülmesi işlemlerinin tamamlanmasından sonra artık Paris gezi rehberinin sonuna gelmiş olmak gerekir.

Bu nedenle de özellikle de Paris’te kaç gün içerisinde nerelere gidileceği ve nelerin yapılacağı ile ilgili bir ajanda tutulması aslında gezicilerin çok daha rahat etmeleri ve zamanlarını boşa harcamadan çok daha verimli bir şekilde Paris gezisi keyfini çıkarmaları mümkündür. 

Paris’te Hayat Pahalı Mı? 

Açık ve net bir şekilde söylemekte fayda vardır ki Paris, son derece pahalı bir şehir. Bu husus kesinlikle tartışmaya açık değil. Paris’e gittikten sonra bir müzeye girmek belki de imkânsızdır. Paris’e has kafelerde vakit geçirmek bazen pahalı olduğu için imkânsız bir hal alabilir. Dolayısıyla bu gibi çeşitli aktivitelerde bulunacak olan kişilerin özellikle de biraz para harcamaları gerektiğini söylemekte fayda olacaktır. 

Paris’te Gezilecek Yerler Nereler? 

  • Paris’teki müze sayısının Korkutucu ve işin daha da kötüsü pek çoğunu da katılımcıların ilgisini çekecek olması nedeniyle iyi bir plan yapmak gerekir. Tarihte belki de sayısız derecede müze vardır. Bu müzeler ile ilgili iyi bir plan program oluşturduktan sonra en azından, gerçekten de kayda değer olan birkaç tanesini gitmekte fayda olacaktır. 
  • Paris’e sadece gezi amacıyla değil iş seyahati için giden kişilerin dahi Eyfel Kulesi’ni görmeden dönmedikleri biliniyor.
  • Aşıklar kenti Paris’te Eyfel Kulesi’nin cazibesi altında bir kare fotoğraf çekmek ve bunu sosyal medya hesaplarında paylaşmak dahi sosyal medyadaki takipçi sayısının binlerce kişi artmasına sebep oluyor.
  • Paris gece hayatı oldukça hareketli geçiyor. Eğlence denildiğinde akla ilk montmartre gelir ve buranın sınırları içerisinde Moulin Rouge, diğer taraftan Paris yer altı mezarları konuklarına kentin biri başka yüzünü gösteriyor. 1804 tarihinde açılışı gerçekleştirilen pere ise heykelleri ile adeta bir mezarlıktan çok daha fazla bir açık hava müzesini andırıyor.

Paris’te Neler Yapılabilir? 

Paris, dünyanın en ezik kentlerinden bir tanesidir. Bu şehirde gezip görülecek binlerce yer ve yapılacak binlerce şey var. Bu kentin dünyaca ünlü sanat ve müze galerilerini gezmek mümkün olabileceği gibi birbirinden güzel parklarda kafa dinlemek, turistik bot ile otobüslerle kişilerin oturdukları yerden şehri çok rahat bir şekilde gezmeleri de mümkündür.

  • Fransız Mutfağı keşfedilebilir, 
  • Sen Nehri kıyısında gezilebilir, 
  • Metroya binilebilir, 
  • Alışverişin tadına varabilir, 
  • Notre dame’nin kulelerine çıkılabilir, 
  • Turistik otobüsler ile şehir keşfedilebilir, 
  • Eyfel Kulesi’nden Paris seyredilebilir, 
  • Eyfel Kulesi ile fotoğraf çekilebilir, 
  • Şanzelizede vitrinler seyredilebilir.

Bütün bunların yanı sıra aynı zamanda Paris’te tur rezervasyonları ile ilgili aktivitelerin biletleri bazen günler öncesinden tükenebilir. Bu sebeple de önemli olan yerlerin giriş biletlerini gezi öncesinde internetten alınmasında fayda olacaktır.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.