İstanbul kongre turizminde hedef yükseltti. - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

İstanbul kongre turizminde hedef yükseltti.

Kongre turizminin ürettiği katma değere işaret eden Avdagiç, “Araştırmalara göre kongre turisti, sadece İstanbul’u gezmek için gelen turistin 3-4 katı seviyesinde harcama yapıyor. Bu sebeple ICVB olarak dijital ya da hibrit kongrelerden çok, fiziki kongrelere ağırlık veriyoruz. Dijital versiyonlarının, fiziki kongrelerin yerini tutması mümkün değil” dedi.

Şekib Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek 5 yıl için İstanbul’a kazandırmak istediğimiz kongreler radarımızda bugün itibariyle 26 uluslararası kongre ve etkinlik var. İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun adaylık çalışmalarını tamamen kendisinin yaptığı 7 önemli kongre bulunuyor. 2023 yılında 600 katılımcılı Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği Kongresi’nin İstanbul’da yapılması kesinleşti. Bunun dışında 6 kongre için çalışıyoruz. Bunları da kazanırsak 5 binden fazla kongre turistini İstanbul’a kazandırmış olacağız. Ayrıca katılımcı sayıları 300 ile 25 bin kişi arasında 19 kongreye de destek mektubu, konaklama-ulaşım, sunum ve tanıtım materyalleri gibi birçok araçla destek verdik. Bunlardan da İstanbul için güzel sonuçlar bekliyoruz.”

İstanbul’a gerek turizm gerekse kongre ve etkinlik endüstrisi açısından yoğun talep olduğunu vurgulayan Avdagiç, “Bu talebi çok önemsiyoruz. Turizm, şehrimizin neredeyse tüm paydaşlarını kalkındıracak güce sahip. Biz de sektörün büyümesine, gelirlerinin artmasına ciddi katkı veriyoruz. ICVB aracılığıyla, İstanbul’a yönelik uluslararası kongre ve etkinlik taleplerini daha da yoğunlaştırmak için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam ediyoruz” diye konuştu.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.