Karadenizin İncisi Samsun Hakkında Bilgiler - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Karadenizin İncisi Samsun Hakkında Bilgiler

Karadenizin İncisi Samsun Hakkında Bilgiler

Karadeniz Bölgesinin, Orta Karadeniz bölümünde yer alan Samsun 1.055 km² yüz ölçümüne sahip olmakla, tahmini verilere göre 1.353.07 nüfusa sahiptir. Eski adı Amisos olarak bilinen Samsun , tarihi Amisos hazinelerinde ev sahipliği yapmaktadır.Amisos hazineleri günümüzdeAmisos tepesinde sergilenmektedir. Samsunu diğer şehirlerden ayıran en büyük özelliği Atatürk ‘ün şehri olarak anılması ve Karadeniz ‘in başkenti olmasıdır. Ayrıca Samsuna Karadeniz ‘in Mezopotamyası ve 19 Mayıs ‘tadenmektedir. Samsun İlinin İlçeleri Asarcık,Ayvacık, Alaçam, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs,Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent, Atakum, Canik, İlkadım Samsunun Gezilecek Yerleri Öncelikle ilkadım merkezde bulunan müzelerle başlayın gezinize. Samsun Kent Müzesi, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Atatürk Evi Müzesive Kurtuluş savaşındaki yeri tartışılmayacak olan Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi.

Müzeleri bitirdinizsırada sizleri tarihi ve doğal güzellikler beklemekte bunlar Bafra Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti, Amisos Tepesi Kral Mezarları, Tekkeköy Mağaraları, Amazon Köyü, Akdağ Kayak Merkezi, Kabaceviz Şelalesi, Samsun Kalesi , Samsun Atatürk Anıtı (Onur Anıtı), Yakakent ,Akalan Şelaleleri, Hamamayağı Kaplıcaları, Geyikkoşan Sahili, İlkadim Anıtı, Sevgi Gölü ve Hayvanat Bahçesi, Şahinkaya Kanyonu, Tarih-i Çarşamba Köprüsü, Bafra Kolay Turizm Merkezi. Türbeleride unutmamak gerekir. Sağalan Türbesi, Gülcüzade Hacı Seyyid Efendi Türbesi, Şeyh Savcı Türbesi, İsa Baba Türbesi, Seyyid Kutbiddin Türbesi,Gül Abdal Türbesi, Kılıç Dede Türbesi, Şeyh Resul Evliya Türbesi, Yeşil Tekke Evliyası Türbesi, Şehit Müftü Türbesi, Habib Fakı Türbesi. Eğer ki vaktiniz varsa Tarih-i Bedestan Çarşısını , Çiftlik Caddesini, Mecidiye Çarşısını , Yabancılar Çarşısını ve Atakum sahilini de gezmeyi unutmayın. Samsunda Acıktınız ve Ne Yiyebilirsiniz Samsun denince ilk akla gelen Samsun pidesidir muhakkak denemelisiniz. Kazetinden yapılmış olan muhteşem bir tada sahip olan kaz tiridi, pancar yemeği, Bafra nokulu, karalahanayemeği ve sarması, ıspanak çorbası, düğünlerin vazgeçilmezi keşkek, haluçka, baklalı sarma, katıklı ekmek kıvratma, çakallı menemeni, oymaağaç kuzu kebabı, mısırlı fasulye çorbası, kağıtta hamsi. Atatürk ‘ün şehri Samsuna geldiyseniz o muhteşem güzellikleri gördüyseniz tekrar gelmek isteyeceksiniz .

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.