İstanbul Gezilmesi Gereken 5 İlçe - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

İstanbul Gezilmesi Gereken 5 İlçe

İstanbul Gezilmesi Gereken 5 İlçe

 İstanbul, her açıdan oldukça gelişmiş olan ülkemizin en önemli şehridir. İki yakasında da pek çok ilçeye sahip olan İstanbul’un bazı ilçeleri diğerlerine göre daha popülerdir ve daha çok gezilmesi gereken yere sahiptir.

Gezilmesi Gereken 5 İlçe Hangileridir ?

1. FATİH

 İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan bir ilçesi olan Fatih, aynı zamanda dillere destan meşhur tarihi yarımadayı içine almaktadır.

 Gezilecek pek çok yeri ile dikkat çeken Fatih ilçesi fotoğraf meraklılarının da uğrak adreslerinden olmaktadır.

 Fatih ilçesine yolu düşenlerin kesinlikle gezmesi gereken yerler söylenecek olursa bu yerler Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Mısır Çarşısı ve Kadınlar Pazarı gibi yerler olacaktır.

2. BEŞİKTAŞ

 İstanbul’un en modern ilçelerinin başında gelen Beşiktaş, Avrupa yakasının naif ilçelerinden biridir. Oldukça fazla kafe, restorant ve benzeri bulunan ilçe, İstanbul’a yolu düşenlerin sıklıkla gitmeyi tercih ettiği ilçedir.

 Beşiktaş, pek çok özelliği ile olduğu kadar gezilecek yerleri ile de oldukça özel bir ilçedir.

 Beşiktaş’ta gezilmesi gereken başlıca yerler Ortaköy Camii, Maçka Demokrasi Parkı, Ihlamur Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Deniz Müzesi gibi yerlerdir.

3. KADIKÖY

 Kadıköy, Anadolu yakasının Beşiktaşı desek çok doğru söylemiş oluruz. Kadıköy, pek çok özelliği ile Beşiktaş ile benzerlik göstermektedir. Bu benzerliğe gece hayatı vesaire verilebilir.

 Kadıköy gezilecek yerler açısından da oldukça gelişmiştir. Kadıköy’de başlıca gezilecek yerler Caddebostan Plajı, Barış Manço Evi, Boğa Heykeli, Bağdat Caddesi, Özgürlük Parkı ve Moda Sahilidir.

4. BEYOĞLU

 Beyoğlu , İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ilçelerden biridir. Şehrin en popüler yerlerinden biri olan Beyoğlu da oldukça fazla gezilecek yere sahiptir.

 Beyoğlu’nda gezilmesi gereken başlıca yerler Galata Kulesi, İstiklal Caddesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Çiçek Pasajı, Rahmi Koç Müzesi ve Miniatürk Müzesi gibi yerlerdir.

5. ÜSKÜDAR

 Üsküdar, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan, daha çok yaşlıların yaşadığı oldukça huzurlu bir ilçe olarak bilinir. Üsküdar’da da pek çok gezilecek yer bulunur.

 Üsküdar ilçesinde gezilmesi gereken başlıca yerler ise Mihrimah Sultan Camii, Kız Kulesi, Hababam Sınıfı Müzesi ve Nakkaştepe Milli Bahçesidir.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.