Cezai Açıdan Kabul Edilemez olup olmadığımı nasıl anlarım? - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Cezai Açıdan Kabul Edilemez olup olmadığımı nasıl anlarım?

Cezai Açıdan Kabul Edilemez olup olmadığımı nasıl anlarım?

Kanada’lı olmayan vatandaşların, diğer nedenlerin yanı sıra cezai hükümler ve sabıka kayıtları nedeniyle Kanada’ya girişi reddedilebilir.

Bir suçun birini kabul edilemez kılması için, (1) Kanada yasalarına göre bir suç olması ve (2) belirli bir ağırlıkta olması gerekir.

Göçmenlik ve Mülteci Koruma Yasası’nın (IRPA) 36. Bölümü, cezai kabul edilemezliğin gerekçelerini özetlemektedir. s tarafından tanımlanan suçlardan herhangi birini işlemiş olmak. 36, başvuranın Kanada’ya girmesi kabul edilemez.

Kanada yasalarına göre bir suç olup olmadığını nasıl anlarım?

Yabancı mahkumiyetler ve yasalar, kabul edilemezliğin belirlenmesi amacıyla Kanada yasalarına eşittir. Kanada ve yabancı hukuk arasındaki denkliği belirlemek için tek bir standart formül yoktur.

Belirleme genellikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç hususu gerektirir:

Metin analizi – ilgili suçların “temel unsurlarını” belirlemek amacıyla iki kanunun (yani Kanada Ceza Kanunu ve yabancı mevzuat) ifadelerinin karşılaştırılması.

Davaya ilişkin olguların incelenmesi – Ceza Kanunu hükümleriyle bağlantılı olarak suçu çevreleyen koşullar ve bağlam göz önünde bulundurularak.

Suçunuzun Kanada yasalarına göre nasıl sınıflandırıldığını belirlemek için ücretsiz danışmanlık için ofisimizle iletişime geçin.

Suçun ciddiyetini nasıl ölçebilirim?

Suçunuzun Kanada eşdeğerini belirledikten sonra, Kanada yasalarına göre ciddiyetinin nasıl olduğunu belirleyebilirsiniz.

Ciddi Olmayan Suçluluk

l Federal Tüzük uyarınca azami 10 yıldan az hapis cezası ile cezalandırılan herhangi bir suç

l Örneğin: 5,000,00 doların altındaki hırsızlık, basit saldırı, 5,000,00 doların altındaki dolandırıcılık

Ağır Suçluluk

l Azami 10 yıl veya daha fazla hapis cezası olan herhangi bir suç

l Örneğin: bedensel yaralanma ve/veya silah kullanımını içeren suçlar; DUI veya tehlikeli sürüş (Aralık 2018 itibariyle)

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.