Bozcaada ve Gökçeada'da gezilecek yerler listesi - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Bozcaada ve Gökçeada’da gezilecek yerler listesi

Özellikle İstanbul’a yakınlığı, iklimi ve tertemiz denizi Çanakkale’nin yerli turistler tarafından oldukça çok tercih edilmesine sebep oluyor.Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için Bozcaada ve Gökçeada’dan bahsedeceğiz.Hazırsanız başlayalım !
 
Bozcaada gezi rehberi
Bozcaada’nın gündüzleri sakin, geceleri hareketli sokaklarını gezmeye ne dersiniz? Çanakkale’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada, Ayazma gibi plajlarıyla deniz ve kumun en güzel halini sunarken bir yandan da uzun ve dar sokaklarında sizleri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Çiçeklerle dolu sokakları, bölgeye özgü lezzetleri, sokakların olmazsa olmaz sokak kedileri, buz gibi gelincik şerbeti, devasa çınarı ile sizleri bu yaz misafir etmek için can atıyor. Dilerseniz merkezde akşam yürüyüşü yapabilir, sabahları dev çınarın altında çayınızı yudumlayabilir, süslü evlerin önünde fotoğraf çekinebilir veya masmavi denizleri ve altın kumuyla ünlü plajlarında tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz tatilinizi bağbozuma festivaline denk getirebilir, bambaşka bir deneyime şahit olabilirsiniz. Adanın olmazsa olmazları arasında yer alan yerli ürünleri, reçelleri, karadut ve gelincik şerbetini tadabilirsiniz.
 
Gökçeada gezilecek yerler  
Tatil dediğin sakin olur, kafa dinlemek için olur diyenlerden misiniz? O halde sizleri Gökçeada’nın sakin ve huzurlu atmosferine davet ediyoruz. Sakin havasıyla dikkat çeken Gökçeada, misafirlerine tertemiz koy sunmakla kalmıyor aynı zamanda yöresel lezzetleri tatma şansı tanıyor. Sizlere, Zeytinli köyünde adaya özgü damla sakızlı muhallebi ve damla sakızlı Türk kahvesi denemenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz Zeytinli köyünde güzel bir akşam geçirebilir veya adanın merkezindeki çarşıları turlayabilirsiniz.

Gündüzleri ise Yıldız, Gizli Liman, Aydıncık gibi kumsallarda denizin tadını çıkarabilir, akşamüstü Kaleköy’e çıkarak tarihi kalıntıların içinde ve kayaların üstünde gün batımını seyredebilir, akşamları ise taptaze balık sunan restaurantlarda tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Gökçeada’nın lezzetli etlerinden yapılan yemeklerden tadabilir, oğlak tandır, buharda oğlak, kuzu kapama gibi yemeklere bir şans verebilirsiniz. Aydıncık Plajı ya da Kefaloz’da sörf yapanları seyredebilir veya dilerseniz o mevkideki sörf kurslarından eğitim alabilirsiniz.
 
Modern şehrin yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız sizleri Çanakkale’nin birbirinden güzel koylarına sahip adaları Bozcaada ve Gökçeada’ya davet ediyoruz.İyi tatiller !


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.