Azerbaycan'da Gezilecek Yerleri Paylașıyoruz - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Azerbaycan’da Gezilecek Yerleri Paylașıyoruz

Eğer hala Azerbaycan’ı gezmediyseniz en yakın zamanda güzel bir seyahat planlaması yapmanızı tavsiye ederiz. Bu yazımızda sizlere Azerbaycan’a gittiğinizde mutlaka gezmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz.Azerbaycan’ın güzelliklerini anlatmaya başlıyoruz.
1-Bakü
Azerbaycan’da en çok turist ağırlayan şehirlerden biri şüphesiz Bakü’dür. Bunun nedenlerinin arasında Bakü’nün Azerbaycan’ın başkenti olmasının da katkıları olsa da ziyaretçilere sunduğu güzellikleri de görmezden gelemeyiz. Sanat kokan sokakları, Rus etkisinin görüldüğü binalar ve geniş parkları ile Bakü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor.

2-Gobustan
Gobustan, Bakü’ye yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alıyor. Bu şehir tam anlamıyla tarih kokuyor diyebiliriz. Özellikle tarihe meraklı olanların mutlaka görmesi gereken lokasyonlar arasında Gobustan ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Gobustan’ı ziyaret ederseniz Gobustan Rock Art Cultural Landscape müzesini de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Gobustan’da aynı zamanda kaynayan volkanları görmek de mümkün. Burada birçok farklı deneyime sahip olabilirsiniz.
3-Quba
Quba denilince Azerbaycan’da akıllara doğa ve doğanın bahşettiği o harika güzellikler geliyor. Şelaleler, vadiler, şifalı su kaynakları bu şehirde etrafınızı çevreliyor. Tabi Quba’yı özel kılan tek özelliği doğası değil. Quba’nın bir diğer ilgi çekici özelliği ise içerisinde Dünyanın en yüksek yerleşimlerinden biri ve 5000 yıllık köklü bir tarih sahibi olan Kınaliq (Hınalık) köyünü de bulunduruyor olmasıdır. Kendilerine özgü bir dilleri olan bu köy halkı 7. Yüzyıla kadar ateşperestlermiş. Bu nedenle köylerinde hala Ateşgâh bulunmakta. Gezmek ve görmek isteyenler için harika bir fırsat!

4-Gence
Gence Bakü’den sonra Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Bu şehri farklı kılan özelliği ise ünlü Azeri şairi Nizami ve daha birçok sanatçının vatanı olmasıdır.

5-Lenkeren
Lenkeren İran sınırına yakın olan şehirler arasında yer alıyor. İçerisinde birçok doğa harikası kaplıcaların yanı sıra tarihi hamam, cami ve türbeleri ile Azerbaycan’ı ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken şehirler arasında Lenkeren’i de gösterebiliriz.

Yazımızda sizler için Azerbaycan’ın birbirinden güzel şehrini sizler için inceledik. Umarız seyahat planlamanızdan önce ihtiyacınız olan bilgilere sahip olmuşsunuzdur. Farklı içeriklerde görüşmek dileğiyle!


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.