Kaş Kalkan Gezi Rehberi ve Kaş'ta gezilecek yerler - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Kaş Kalkan Gezi Rehberi ve Kaş’ta gezilecek yerler

Kaş-Kalkan Gezi Rehberi

Antalya’nın batısında yer alan turistik ilçe Kaş; doğası ve tarihi dokusu ile yerli yabancı turist akınına uğramaktadır. Her daim popülaritesini koruyan ilçemizde kadim medeniyetlerden izler bulabilirsiniz.

Rivayete göre; Kaş, ismini tam karşısında bulunan bir Yunan adası olan Meis Adası’nın göz şeklinde görünmesi ve Kaş ilçesinin onu yay şeklinde sarmalamasından almıştır.

Bilinen ilk adı “Habesos” olan Kaş’ın tarihi geçmişi M.Ö. 2000’li yıllara dayanmaktadır. Likya, Pers, Helen, Roma, Bizans, Selçuklular, Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden günümüze uzanan tarihi yerlerin başında Batık Şehir, Xanthos Antik Şehri, Letoon Antik Şehri yer almaktadır.

Batık Şehir

M.S. 2 yy.’da yaşanan bir deprem sonucu, sular altında kalan Dolkitshe şehrinin kalıntıları bugün sit alanı ilan edilmiştir. Burada denize girmek yasaklanmıştır. Sadece Tersane Koyu’nda denize girişe izin verilmektedir. Üçağız ve Kaleköy’den binilen teknelerden su altında Dolkisthe şehrinden kalan amforaları, merdivenleri, şehrin duvarlarını görebilirsiniz.

Antiphellos Antik Kenti

Likya Uygarlığından günümüze kadar gelen ve anlamı “Kayalıkların Karşısındaki Yer” olan Antiphellos özellikle Roma İmparatorluğu’nun en önemli liman kentiydi.Tepeden denizi gören antik tiyatrosu, üstünde kadın kabartması bulunan mezarları görmeden ayrılmayın diyoruz.

Kral Mezarı

M.Ö. 4yy’dan kalan Likya lahiti, “Aslanlı lahit” olarak da anılır. Lahit kapağının her iki yanında iki adet aslan figürü bulunmaktadır. Lahitte bulunan kitabede, defin hakkının kime verileceğinden söz edilmektedir.

Myra Antik Kenti

Kaş’ın Demre beldesinde bulunan harikulade görünümlü Myra, yüksek, dik kayalara oyulmuş mezarlar bütünüdür. Aynı zamanda Likya Krallığı’nın da başkenti görevini görmüştür. Ayrıca ünlü Noel Baba“Santa Claus, Saint Nicolas(Aziz/Aya Nicolaos)” Demre’de yaşamıştır. Bugün adına St. Nicolas Kilisesi bulunmaktadır. Her yıl burada 6 Aralık St. Nicolas anma günü düzenlenmektedir.

Xanthos Antik Kenti

Likya Krallığı’nın siyasi ve dini başkenti Xanthos ile ilgili en eski kaynaklar 8 yy.’a dayanır. Pers işgali sonucu şehrin erkekleri tüm kadınlarını ve çocuklarını öldürüp, tek bir erkek kalmayana kadar Perslerle savaşmışlardır.Homeros’un İlyada ve Odysseia efsanesine de konu olan Xanthos Antik Kenti kesinlikle keşfedeceğiniz yerler arasında olmalıdır.1988 yılında UNESCO tarafından, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştır.

 

Patara Antik Kenti

Mitolojiye göre müziğin, sanatın, ateşin, şiirin ve güneşin tanrısı olarak addedilen Apollon’un doğduğu şehir olarak bilinen Patara’dan günümüze kadar ulaşan amfi tiyatrosu, meclis binası, deniz feneri, Patara antik yolu, hamam ve tapınakları tarihe ilgi duyanlar için görülmesi gereken eşsiz bir yerdir.
Patara, aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanıdır.

Letoon Antik Kenti

Likyalıların ana tanrıçası Leto’nun adına kurulan Letoon Tapınağı girişinde Aramice, Latince ve Likçe yazılar bulunmaktadır. Arkeolojik kazılarda Artemis, Apollon ve Leto ile ilgili üç küçük tapınak daha gün yüzüne çıkarılmıştır.Xanthos şehri ile beraber UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndedir.Uzun Çarşı, Kaş Limanı, Kaputaş Barajı, Kıbrıs Kanyonu, Antik Likya Yolu gezip göreceğiniz yerler arasındadır.

Antik Likya Yolu, beş yüz elli beş kilometrelik yürüyüş rotası ile dünyanın en güzel yürüyüş güzergâhı olarak bugün tur şirketlerinin tur programlarında yer alan ve rağbet gören yerdir.

Tarihi yerler dışında denizi kumu ile de ayrı bir yere sahip olan Kaş-Kalkan’da doğa tutkunları için de birçok plaj, koy, kanyon bulunmaktadır.

Kaputaş Plajı, rüzgâr sörfünün ve çamur banyosunun yapıldığı Patara Plajı, Kekova Batık Şehir’e kano gezisi, mavi tur yatlarının uğrak limanı Fırnaz Plajı, Mavi Mağara, İnbaş Mağarası, Saklıkent Kanyonu, Güvercinlik Deniz Mağarası listenize dahil etmeniz gereken yerlerdir.

Kıyı tırmanışı, trekking, su altı dalışı, yamaç paraşütü, kamp, doğa yürüşü gibi etkinlikleri ve zenginliği ile kısacası Kaş Kalkan turizmin cazip merkezlerinden birisi olarak tatile çıkacakların listesinde ilk sıralarda görülecek yerler arasında olmalıdır.

Kaş Kalkan gezi rehberi sizler için hazırlandı. Faydalı bir kılavuz olduğunu umuyoruz.Keyifli gezmeler !


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.