Machu Picchu Gezi Rehberi, İnkaların Antik Kenti ! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Machu Picchu Gezi Rehberi, İnkaların Antik Kenti !

Hazırsanız Machu Picchu’ya gidiyoruz!
Machu Picchu Nerede? Machu Picchu’ya nasıl gidilir?

Machu Picchu’nun kelime anlamı Keçuva dilinde “Machu (yaşlı) pikchu (zirve) “Yaşlı Zirve” anlamına gelmektedir.Machu Picchu, Amazon ormanları, yüzen adaları ve daha bir çok turistik değeri ile ziyaretçilere unutulmaz anlar sunan turizm ülkesi Peru’da bulunuyor. Machu Picchu’ya en yakın şehir ise Cusco.(Machu Picchu – Cusco arası 88 km). Machu Picchu’da otel fiyatları oldukça pahalı.Bu sebepten dolayı  Cusco’nun Aguas Calients kasabasında konaklamanızı öneririz.

Machu Picchu yavaş yavaş toprağa battığı için günde sadece belli bir sayıda kişi ziyaret edebiliyor. O yüzden biletlerinizi son güne bırakmamakta fayda var. Buraya Cusco’dan günü birlik olarak gelebilirsiniz.Ancak burada gün doğumunu izlemek oldukça önemli.Bu nedenle genelde insanlar bir gün önce Aguas Calientes kasabasına gelip burada bir gece konaklıyorlar.
Machu Picchu’nun tarihi ve hikayesi!

And Dağının zirvesinde, 2.430 m yükseklikte bulunan Machu Picchu efsaneye göre İnkalı hükümdar Pachacutec Yupanqui tarafından 1450 yıllarında inşa ettirilmiştir. Bugünkü teori ise Machu Picchu’nun, Pachacutec Yupanqui‘nin İspanyol döneminde terkedilmiş yazlık sarayı veya inziva yeri olabileceği yönünde.İspanyol istilacılar tarafından Machu Picchu sık dağlar arasında kaldığı için fark edilmemiş ve bu sebepten dolayı zarar görmemiştir. Şehre çıkan en az 8 yolun olması da buranın Amazon ve And Dağları arasındaki ticaretin kilit merkezlerinden biri olduğu teorisini destekliyor.

Ayrıca şehirdeki ince taş işçiliği de Machu Picchu’nun aktif olarak kullanılan bir dini tören merkezi olduğunu gösteriyor. Şehrin kabaca iki ana bölümü bulunmakta. Biri tarım ve sulama kolaylığı için yapılmış taraçalı basamaklı bölüm, diğeri ise yerleşime ayrılmış bölüm. Yerleşime ayrılan bölüm de kendi içinde (upper-lower olarak) alt-üst şehir şeklinde ayrılıyor. Üst şehirde daha çok tapınaklar gibi kutsal mekânlar bulunurken kanchalar yani konutlar daha çok alt şehirde bulunuyor.

Kutsallığından mıdır? Bilinmez, ama burası zamanında İspanyol akınından kendini kurtarmayı başarmış ve yirminci yüzyıla kadar hiç keşfedilmeden bugünlere kadar gelmiş.1911 yılında Hiram Birgham adlı Amerikalı tarihçi burayı resmi olarak keşfettiğinde ise Machu Picchu için artık hiçbir şey eskisi gibi olmamış. Bugün dünyanın en ünlü ve önemli arkeolojik sit alanlarından biri olan İnka yerleşimi günde binlerce turistin akınına uğruyor.
Machu Picchu Ziyaretinde dikkat etmeniz gereken detaylar

2011 yılından beri Machu Picchu’ya girişler kısıtlamalı şekilde sağlanıyor.Bunun sebebi ise bölgenin turist akınına uğramasının Unesco koruması altında olan bölge açısından bazı deformasyonlar yaratması.Bölgede günlük ziyaretçi sayısı 2.500 kişi ile sınırlandırılmıştır.Bölgenin ziyaret saatleri ise şu şekilde; ilk ziyaret saati: 06:00’da, 2.ziyaret saati ise 10:00’da başlıyor.

Bugüne  kadar çok iyi korunan bu antik İnka şehrini mutlaka ziyaret etmelisiniz.Keyifli gezmeler !


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.