Şanlıurfa'da Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Şanlıurfa’da Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz

Takaron Vadisi
Saklı cennet olarak bilinen Takaron Vadisi, olağanüstü güzelliğe sahip. Fırat Nehri tarafından oluşturulan vadi, Siverek merkezine ortalama 40 km uzaklıktaki Mezra Mahallesi’nden başlıyor ve Adıyaman’ın Gerger ilçesinde son buluyor. Şelalesi, kanyonu, bitki örtüsü, tarihi yapıları ve kaya mezarları ile görenleri büyüleyen Takaron Vadisi, yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Siz de Takaron Vadisi’ni keşfedebilir, gezinizi daha da anlamlı hale getirebilirsiniz!

Balıklıgöl
Şanlıurfa’da gezilecek yerler listenize Balıklıgöl’ü de mutlaka eklemelisiniz. Balıklıgöl’ün yer aldığı alanda yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlara uğrayabilir, Baharatçılar Çarşısı’nı keşfedebilirsiniz. Balıklıgöl’e gitmişken balıklara yem atma keyfi de yaşayabilirsiniz. Olağanüstü bir atmosfere sahip olan Balıklıgöl, çevresindeki mekanlarla da öne çıkıyor.

Halfeti
Şanlıurfa’daki ilçelerden biri de Halfeti. Burası eski ve yeni olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Birecik Barajı’nın suları altında kalan bölüme eski şehir deniliyor. Bu bölümde evler, konaklar ve camiler suların altında kalmış. Turistlerin en çok ziyaret ettiği bölüm eski şehir kısmı. Yeni şehir ise kasaba sakinlerinin yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim yeri. Halfeti’de şirin köyleri dolaşabilir, gölün çevresindeki mekanlarda yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz.

Göbeklitepe
Şanlıurfa’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda Göbeklitepe’den de bahsetmeliyiz. Kent merkezine ortalama 20 kilometre uzaklıktaki Örencik Köyü’nün yakınında bulunan Göbeklitepe, son yıllarda daha da bir ün kazandı ve tüm dünyadan ziyaretçi çekmeye başladı. Bilinen en eski kült yapılar topluluğunu içeren bu alan, 10-12 dikili taştan meydana geliyor. Dikili taşların üzerindeki insan, kol, el, hayvan ve çeşitli sembollerin bulunması, Göbeklitepe’yi daha da ilgi çekici hale getiriyor. Tarihi ve kültürel ziyaretler sizin için de önemliyse, Göbeklitepe’yi görmeden dönmemelisiniz…

İnbaşı Mağaraları
Roma döneminden kalan İnbaşı Mağaraları, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde konumlanmış. Fırat Nehri’nin kıyısında yer alan bu mağaralar hem doğal hem de tarihi güzellikler vadediyor. Özellikle yaz aylarında popülaritesi bir hayli artıyor ve turist akınına uğruyor. Mağaradaki suyun ve Fırat Nehri’nin serinliği, yaz sıcaklarından bunalanlar için ideal.

Aziz Nerses Kilisesi
Şanlıurfa’da gezilecek yerler arasında Aziz Nerses Kilisesi de var. 1173 senesinde yapılan kilise, özgün bir mimariye sahip. Aziz Nerses Kilisesi, Halfeti ilçesinde yer alıyor. Kilisenin sadece kalıntıları olsa da, Gotik tarzı işlemeleri görülmeye değer!


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.