Kastamonu'da Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Blog

Kastamonu’da Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz

Cide
Deniz tutkunuysanız, Cide ilçesine mutlaka uğramalısınız. Kent sahilinin batı ucunda konumlanan bu ilçe, Gideros Koyu’nu da barındırıyor. Ülkemizde ender görülen doğal koylar arasında yer alan Gideros, Homeros destanlarına bile konu olmuş. Cide’ye gelmişken balıkçı köylerini gezmeyi unutmayın!

İnebolu
Antik çağlardan bu yana varlığını koruyan İnebolu, limanı ve masmavi koyları ile dikkat çekiyor. Kastamonu’da gezilecek yerler denilince İnebolu da akla gelen önemli lokasyonlardan biri. Özellikle sessiz ve sakin bir yerde tatil yapmak istiyorsanız, tercihinizi İnebolu’dan yana kullanabilirsiniz.

Kastamonu Kent Tarihi Müzesi
Ülkemizde kurulan ilk kent müzelerinden biridir. 1902 senesinde inşa edilen yapı, hükümet konağının alt katında yer alıyor. Kastamonu’nun tarihi hakkında bilgi edinmek isterseniz, bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca müze içinde ilk el yapımı piyanoyu görebilir, çeşitli ünik eserleri keşfedebilirsiniz.

Ilgaz Dağı Milli Parkı
Kastamonu’yu kış ayında gezecekseniz, Ilgaz Dağı Milli Parkı’nı da listenize eklemelisiniz. Kültürel ve doğal açıdan ülkemizin önemli alanlarından biri olan Ilgaz Dağı Milli Parkı, çok çeşitli ağaç ve bitki türlerini, yaban hayvanlarını bünyesinde barındırıyor. Burada doğayla iç içe huzurlu bir vakit geçirebilir, piknik yapabilir, kamp kurabilir veya yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Kastamonu Kalesi
Kastamonu’da gezilecek yerler arasında elbette Kastamonu Kalesi de bulunuyor. MS 12’nci yüzyılda inşa edilen kale, şehrin en yüksek noktalarından biri. Yapı içinde zindanlar, sarnıçlar, türbe ve tüneller var. Ayrıca kaleye çıkıp Kastamonu’yu kuşbakışı seyredebilir, olağanüstü fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Kurşunlu Han
Tarihi mekanları gezmeyi seviyorsanız, Kastamonu’daki Kurşunlu Han da ilginizi çekebilir. Candaroğulları Beyliği’nin hükümdarı tarafından yaptırılan bu han, büyüleyici bir mimariye sahip. Eskiden şehrin en büyük ticaret merkezi olsa da, şimdilerde otel olarak hizmet sunuyor. Dilerseniz burada konaklama imkânınız da var. 

Yakupağa Külliyesi
Kastamonu ile özdeşleşen mekanlardan biri de Yakupağa Külliyesi. 1547 senesinde yapılan bu külliye, medrese, aşevi ve sıbyan mektebi olarak faaliyetteydi. Yakupağa Külliyesi’nde yapabileceğiniz en iyi şey, yapının içinde bulunan helva evine uğramak ve yöresel çekme helvadan tatmak.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.