Stonehenge Gezi Rehberi, Stonehenge'ın Gizemi ! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Blog

Stonehenge Gezi Rehberi, Stonehenge’ın Gizemi !

Stonehenge Magalitleri Nerede ?

Her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Stonehenge, İngiltere’nin başkenti Londra’nın Salisbury şehrinde bulunuyor.Gerçek bir mühendislik harikası olarak görülen Stonehenge’nin M.Ö. 3100 yılında yapıldığı düşünülmekte. Stonehenge (Asılı Taşlar) adından da anlaşılacağı üzere sadece 30 büyük kayadan oluşmakta.Taşlar kendi içinde Searsen ve Linten olarak iki ayrı gruba ayrılır.Searsen taşları her biri 26 ton ağırlığında ve 3 metre boya sahiptir. Linten taşları ise 6 ton ağırlığında ve yatay olarak yerleştirilmiştir.Her bir kaya özel aletler ile yapılmış ve buraya nehirden geçirilerek taşınmıştır.

Gizem ve güç sembolü olduğu sanılan yapı, insanlık tarihi için büyük önem teşkil ediyor.Yakın zamanda Stonehenge’in, Britanya’daki en eski ve büyük çaplı kutlamaların merkezi olduğu tespit edildi.Dönem dönem dini törenlerinde yapıldığı bu yer için araştırmalar hala devam etmektedir.
Stonehenge’ın gizemi ve önemi !

Uzun süren araştırmalar sonucunda güneş ve ayın hareketlerinin Stonehenge içindeki yansımaları keşfedildi.Buna göre 21 Haziran yaz dönümü ve 21 Aralık kışı dönümü güneşin batışları tam bu yapının merkezine denk gelmekte.Bu sebeple Stonehenge’nin gözlem çalışma alanı olarak inşa edildiği düşünülmekte.

İrlanda’da bulunan Newgrange Anıtı’nın Stonehenge ile aynı zamanlarda inşa edildiği ve iki anıtın arasında bağlantı olabileceği de düşünülmekte.Durrington Walls’ta bulunan çanak çömlek parçaları üzerinde bulunan yağ kalıntılarından yola çıkılarak bu kayaların taşların domuz yağı ile yağlanmış kızaklarla taşındığı iddiası ortaya atıldı.Bazı araştırmacılara göre, Stonehenge sadece bir tapınak olarak inşa edildi.Rivayetlerden biri de Büyücü Merlin ve çevresindeki topluluk tarafından bu yapının inşa edilmiş olabileceği yönünde.
Stonehenge biletleri !

Stonehenge her gün saat 09:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Stonehenge alanına girmek ve taşlara dokunmak yasak.Bu sebepten dolayı 2 ila 5 metre uzaklıktan Stonehenge’yi görebilirsiniz.Giriş ücretleri yetişkinler için 21.50 £, çocuklar için 12.90 £.Sadece Stonehenge için de önemli bir tarih olan 21 Haziran’da ise girişler ücretsiz.

Stonehenge’in gizemi henüz çözülebilmiş değil.Fakat, gizem ve güç sembolü olan yapı İngiltere’nin ulusal turizm ikonlarından birisi olarak ilgi görmeye devam ediyor.Kim bilir? Turistleri buraya belki de bu gizem çekiyor.Yolunuz İngiltere’ye düşerse Stonehenge gizemini yaşamak için muhakkak burayı ziyaret etmelisiniz!


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.