Sapanca'da gezilecek yerler Sapanca gezi rehberi! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Sapanca’da gezilecek yerler Sapanca gezi rehberi!

Sizler için Sapanca gezi rehberi hazırladık.Hazırsanız Sapanca gezi rehberimize başlıyoruz.

Sapanca Gölü ve Sahil Yürüyüş Yolu
Gölleri kim sevmez ki? Peki Sapanca Gölü’nü duymayanımız var mı? “Hayır” dediğinizi duyuyor gibiyiz. Sapanca’ya yolunuz düşerse Sapanca Gölü’nü görmemek olur mu, elbette olmaz.

O halde ilk adresimiz Sapanca Gölü diyebiliriz. Hele yaz mevsiminde tadına doyulmaz Sapanca Gölü sayısız su sporu aktivitesiyle de tercih sebebidir.

Kırkpınar
Sapanca’da cennet arıyorsanız adres Kırkpınar’dır. Eşsiz bitki örtüsüyle görenleri hayran bırakır. Bahçeleri, parkları, Sapanca bungalov evleri ziyaretçileri harika saatler bekliyor diyebiliriz.Kırkpınar’da sizi huzur dolu sokaklar, misafirperver insanlar, bahçeli evler, geniş parklar ve harika bir mutfak kültürü bekliyor olacak.Her mevsim ayrı güzel Kırkpınar’ı mutlaka görmelisiniz.

Kartepe Kayak Merkezi
Sapanca’ya gidip de Kartepe’yi görmemek olmazdı. Sapanca gezilecek yerler listesine bu yüzden Kartepe kayak merkezini de dahil ettik.”Yeşili seviyoruz ama karı da kışı da ayrı seviyoruz” diyenler; Kartepe Kayak Merkezi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kayak turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kartepe, heybetli dağlarıyla, harika manzarasıyla ziyaretçilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.Kartepe’de her seviyeden kış sporları tutkunları için çeşitli pistler bulunuyor.

Kayak yapmayı seviyorsanız, bisiklete ya da ATV’ye binmek ilginizi çekiyorsa ve adrenalin dozunuzu arttırmak istiyorsanız, Kartepe Kayak Merkezi’ne ziyarette bulunmalısınız.

Rüstem Paşa ve Rahime Sultan Cami

Doğayı, yeşili gezdiniz, gördünüz. Belki kayak yaptınız.Peki daha otantik ve mistik yerler için ne dersiniz? “Evet” dediğinizi duyar gibiyim.O zaman Sapanca gezilecek yerler listesi camilerle devam etsin.Tarihsel dokuları seviyorsanız

Rüstem Paşa Camii ziyaret edebileceğiniz ilk adres olmalı.Rahime Sultan Camii, Cami-i Cedid, Hasan Fehmi Paşa Camii listenizdeki diğer mekânlar olabilir.Hepsi de zarif mimarisi ile göze çarpan bu camiler dönemlerinin en nadide örnekleri olarak karşımıza çıkıyor ve her biri tarih kokuyor.

Özellikle Rüstem Paşa Camii Dünyaca ünlü mimar Mimar Sinan’ın en önemli eserleri arasında gösteriliyor.

Bizans Kalıntıları
Camileri sevdiniz çünkü tarihsel dokuyu seviyorsunuz.O zaman Bizans kalıntıları ile devam edebilirsiniz. Belirli bir dönem Bizans egemenliğine giren Sapanca, Bizans lahitleri ve diğer bazı Bizans kalıntılarıyla da ziyaretçilerinin görmeden ayrılmadığı bir yer durumundadır.

Justinianus Köprüsü
Bizans demişken, Sapanca’ya çok yakın olan, 12 kemerli Justinianus Köprüsü’nü de görmemek olmaz. Roma döneminden kalan bu eşsiz taş köprüde taşıt trafiği kapalıdır, yalnızca yayalara açıktır.

Sapanca gezi rehberi, siz gezmeyi seven ziyaretçilerimiz için hazırlandı. Beğeneceğinizi umuyor, şimdiden herkese keyifli gezmeler diliyoruz.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.