Özgürlük Heykeli (Statue of Liberty) Hikayesi ! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Özgürlük Heykeli (Statue of Liberty) Hikayesi !

Özgürlük Heykeli 1884 yılında Fransa’da tamamlanmış ve 1885 yılında 350 parçaya bölünerek 214 sandık içinde New York Limanına ulaştırılmıştır. Sandık içindeki parçalar 4 ay içinde kaidenin üzerinde yeniden birleştirilmiştir. Anıtın açılışı 28 Ekim 1886 tarihinde büyük bir tören ve binlerce seyircinin katılımı ile açılışı gerçekleştirilmiştir.
Özgürlük Heykelin Hikayesi 
 
Özgürlük Heykeli Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşunun 100. Yılında Fransa tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne hediye edilmiştir.Bakır ve çelikten oluşan heykelin sağ elinde bir meşale, sol elinde ise bir hitabe tutmaktadır.Heykelin tableti üstünde  bağımsızlık bildirgesinin tarihi (4 Temmuz 1776) yazılıdır.

Heykelin başındaki tacın 7 sivri ucu 7 kıtayı ve 7 denizi simgelemektedir.Heykelin yüksekliği kaidesi ile beraber 93 metredir.Heykelin meşale tutan sağ elinin yüksekliği 13 metre, heykelin baş genişliği 2 metre, baş yüksekliği ise tacı ile birlikte 5 metredir. Özgürlük Anıtının Heykeltıraşı Frédéric-Auguste Bartholdi, tasarımcısı ise Eyfel Kulesi’ni de tasarlayan Gustave Eiffel’dir. Ünlü Fransız heykel tıraş Özgürlük Anıtı üzerinde 21 yıldan fazla çalışmıştır.

Bir kadın heykeli olan Özgürlük Heykeli’ne modellik yapan kişinin kim olduğu ile ilgili net bir bilgi bulunmamakla birlikte  çeşitli rivayetler ortaya atılmıştır.Bir rivayete göre Heykele, Heykeltıraş Frédéric-Auguste Bartholdi’nin Annesinin modellik yaptığı, bir diğer rivayete göre ise Singer dikiş makinelerinin kurucusu Isaac Singer’ın eşi Isabelle Eugenie Boyer’in modellik yaptığı ileri sürülmektedir.

Özgürlük Heykeli Osmanlı İmparatorluğu için yapılmıştı !

Heykel, Süveyş Kanalı’nın Akdeniz’e açıldığı yere dikilmek üzere Mısır Hidivi Said Paşa’nın siparişi üzerine yapılmış ve masraflarının bir kısmı Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından karşılanmıştır.Sipariş edilen heykel tamamlanmış ancak böylesine büyük bir kadın heykelinin Mısır’a dikilmesinin Müslüman halkta rahatsızlık yaratacağı endişesiyle projeden vazgeçilmiştir. Daha sonra Fransa’da bir depoya kaldırılan heykel restore edilerek 1884’te ABD’ye hediye edilmiştir.
Özgürlük Heykeli’ne nasıl gidilir?
 
Özgür Heykelini ziyaret etmek istiyorsanız biletlerinizi önceden almanızı tavsiye ederiz. Özgürlük Heykeli New York’un Manhattan Adasına birkaç mil uzaklıktaki Liberty Adasında bulunmaktadır. Liberty Adasına tekneler ile gidilmektedir.Tekneler, Manhattan’ın güneyinde bulunan Battery Park’tan ve  New Jersey’deki Liberty State Park’tan kalkmaktadır.
 
Amerika Birleşik Devletleri seyahatinizde Özgürlük Heykeli’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz !


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.