Burj Khalifa dünyanın en yüksek gökdeleni ! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Burj Khalifa dünyanın en yüksek gökdeleni !

Dünyanın en yüksek gökdeleni olarak adlandırılan Burj Al Khalifa Dubai’nin kalbinde yer almaktadır.”Burj Al Khalifa” Türkçe’de “Burç Halife” olarak adlandırılmakta.2004 yılında temeli atılan ve inşaatında 100 farklı uyruktan 12 bin işçinin ve yüzlerce mühendisin çalıştığı Burj Al Khalifa 2010 yılında tamamlanmış ve “dünyanın en büyük gökdeleni” ünvanını almıştır.

Gökdelen 828 metre yükseklikte ve toplam 189 katı bulunmaktadır.Binanın 150.katından sonra geri kalan katlar çelikten yapılmıştır. Bu durum binayı dünyada tek yapmaktadır.Rüzgâr yüklerini en aza indirgemek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıştır.

Günlük ziyaretçi sayısı 4000’i aşan gökdelen’in ilk on beş katı otel olarak kullanılmaktadır.15 ile 108.katlar arasında 900 daire vardır ve bu 900 dairenin tamamı satışa çıktıktan sonra 8 saat içinde satılmıştır.

Binanın 108.kat sonrasında ofisler, suit daireler, restoranlar ve gece kulüpleri vardır.Bina dünyanın en hızlı ikinci asansörüne sahiptir ve saniyede 10 metre yüksekliğe ulaşır.160.kata toplamda 2909 basamaklı merdiven ile ulașılabilir. 43. ve 76.katlarda ev sakinlerinin kullanacağı őzel havuzlar vardır.En üstteki hava sıcaklığı zemin kata göre 6 derece daha soğuktur.

Burj Al Khalifa bir çok açıdan dünyanın “en” lerine sahiptir.Dünyanın en yükseğe çıkan asansörü Burj Al Khalifa’dedir.Dünyanın en yüksek gözlem platformu 158.kattadır ve 555 metre yüksekliktedir.Dünyanın en yüksekte bulunan gece kulübü 144.katta bulunmaktadır.Dünyanın en yüksekte bulunan restoranı 122.kattadır.Dünyada tek altın çekilebilen ATM’ler buradadır.Dünyanın en yüksekte bulunan ibadethanesi 158.katta yer almaktadır.

Binanın 155. katı özellikle turistik gözlem için tasarlanmıştır. Bu kata çıkarak Dubai’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Yoğun bir ilgi odağı olan Burj Al Khalifa’nın gözlem katı için biletinizi birkaç gün önceden almanızı tavsiye ederiz.

Modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan ve turistlerin Dubai’deki gezilecek yerler listesinde başı çeken dünyaca ünlü turizm ikonu Burj Al Khalifa’yı mutlaka deneyimlemeli ve keşfetmelisiniz. 

Bir sonraki gezi yazımızda buluşmak dileği ile keyifli seyahatler…


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.