Pentagon hakkında hiç bilinmeyenler ve Pentagon'un sırları ! - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Pentagon hakkında hiç bilinmeyenler ve Pentagon’un sırları !

Pentagon’un kuruluşu ve özellikleri

Pentagon Arlington Country Virjinya ve Washingto​n sınırında bulunmaktadır. Toplamda 600,000 m2 kapalı alana sahip olan bina alanın 340,000 m2’lik kısmı ofis alanı olarak kullanılmaktadır. Pentagon “Hell’s Bottom” yani “Cehennemin Dibi” isimli fakir bir siyahi mahalenin üzerine kurulmuştur.11 Eylül 1941’de temeli atılan Pentagon 15 Ocak 1943 yılında kullanıma açıldı.Pentagon Amerikan mimar George Bergstorm tarafından tasarlandı ve müteahhitti John McShain’dir. 

Pentagon sadece beş kattan oluşmaktadır ve hiç asansörü yoktur.Asansörsüz inşa edilmesinin sebebi ise inşaat süresinde devam eden 2.Dünya Savaşı için çelik stoklarınının korunmak istenmesidir. Bir diğer sebep ise Potomac Nehri’nin arkasındaki başkent manzarasının bozulmak istenmemesidir.Yeri gelmişken belirtelim Pentagon, New York’ta bulunan Empire State binasının iki katı ofis alanına sahiptir.

Pentagon’un gereğinden iki kat fazla tuvaleti vardır.Çünkü; siyah ve beyaz çalışanlar için ayrı ayrı tuvaletler yapılmıştır.Burada hemen aklıma “Hidden Figures / Gizli Sayılar” filmi gelir. Bu filmde sadece ırkçılığı değil ayrıca siyahi kadınlara Devlet tarafından nasıl davranıldığını net bir şekilde görüyorsunuz.
Pentagon hakkında ilginç bilgiler 

Pentagon içinde dolaşmak bile spor yapmakla eş değer.Koridorları toplamda 28.163 km uzunluğundadır. Hatta binanın iç mimarisi labirente benzetilmekte. Bir keresinde General Eisenhower kendi ofisini bulamayıp bina içinde kayıp olmuştur.Pentagon sıfır noktası olarak anılmaktadır.Fakat “Sıfır Noktası” ibaresi 11 Eylül saldırılarıyla birlikte bilinmeye başlandı.Pentagon’un sıfır noktası olarak ifade edilmesinin sebebi ise Sovyetler Birliği’yle olası bir nükleer savaşta ilk önce Pentagon’un hedef alınacağının düşünülmesidir.

Bir diğer ilginç konu ise 11 Eylül 1943 yılında yapımı tamamlanan Pentagon’un 11 Eylül 2001 tarihinde El Kaide tarafından saldırıya uğramasıdır.Pentagon bu elim saldırıda 125 çalışanını teröre kurban vermiştir.11 Eylül 2001 saldırılarına maruz kalan bölüm kapatılarak hayatını kaybeden insanların anısına anıt yaptırılmıştır. Binanın camları özel yapımdır.
Pentagon’u ziyaret edebilir misiniz ?

Binanın sadece dışı halka açıktır.Fakat, içine sadece çalışanlar ve ziyaretçiler girebilmektedir. Ziyaretçiler de önceden Pentagon’a sosyal güvenlik numaraları ile başvuru yapmak zorundalar.Ziyaretçi kabul işlemi bile yaklaşık bir ay sürmektedir.Pentagon’un güvenlik önlemleri çok üst düzeydedir.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.