Pakize Suda kimdir? Pakize Suda'nın hastalığı nedir? Pakize Suda'nın son hali - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Pakize Suda kimdir? Pakize Suda’nın hastalığı nedir? Pakize Suda’nın son hali

Pakize Suda kimdir?

Pakize Suda 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğmuştur.Aslen Girit kökenlidir.İki kız kardeşi vardır.Nuran Suda (2016 yılında Kanserden vefat etmiştir) ve Ayşe Suda (Opera Sanatçısı).Oyuncu, şarkıcı, sunucu, kitap ve köşe yazarı olan 71 yaşındaki Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçilmiştir. İlerleyen zamanlarda şarkıcılık yapmaya başlamıştır.Pakize Suda’nın Sezen Aksu ile İzmir yıllarından bugünlere taşıdıkları çok samimi bir dostlukları vardır. Pakize Suda, piyano ve keman çalabilmektedir.

Bazı filmlerde yan rollerde oynamış, 1978 Dünya Kupası döneminde “Biz Kadınlar” isimli şarkısı ile popüler olmuştur. 90’lı yılların sonunda gazeteciliğe başlamıştır. Hürriyet Gazetesi’nde başladığı köşe yazarlığına, Habertürk’te devam etmiştir. Televizyon kanallarında çeşitli programlar yapmıştır.  2007 yılı haziran ayı itibariyle Kanal D de hafta içi her gün Müge Anlı ile birlikte Dobra Dobra isimli Türk Televizyon tarihinin en çok izlenen gündüz kuşağı programını ve “Lezzete Yolculuk” programlarını sunmuştur.

Pakize Suda’nın özel hayatı

Pakize Suda hiç evlenmemiştir ve çocuğu yoktur.Beyaz Kelebekler Grubunun davulcusu Turgut Akyüz’e aşık olmuştur. Bir röportajında şöyle demiştir “Kariyerim için ne evlendim ne de çocuk yaptım. İsteseydim yapardım ama ne evliliği istedim ne de başka bir şeyi”.

Pakize Suda’nın hastalığı

Pakize Suda, 2016 yılında ilk olarak kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda’yı bir yıl sonra ise annesi Sehavet Suda’yı kaybetti. Suda, arka arkaya yaşanan kayıplardan sonra ablası Ayşe Suda ve yeğenleriyle teselli bulmaya çalıştı. Pakize Suda’nın ‘akıl zayıflığı’ yaşadığını belirten ablası, vesayet davası açtı. Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi ünlü isme yeğeni Dilara Elagözlü’nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti. Son bir yıl içinde Demans olarak tahmin edilen hastalığının artık daha ağır bir Alzheimer hastalığına dönüştüğü gözlemlenmiştir.Şuan Pakize Suda Muğla’nın Fethiye ilçesinde özel bir bakımevinde yatmakta.

Pakize Suda’nın “Ağız Tadıyla Sevişemedik” ve “Yenmiş Yutulmuş Sözler” isimli iki kitabı bulunmaktadır. Pakize Suda’nın sunduğu TV Programları ise şunlardır; Lezzete Yolculuk, Miş Muş Lütfen, Bu Konuya Girmeyelim, Dobra Dobra, Konuşa Konuşa, Lezzet Yolculuğu,Pakize Suda ile Gece Yarısı, Pakizeli Günler, Türkiye Konuşuyor.

Sevilen sanatçıya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.