Malatya Gezilecek Yerler Listesi - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Malatya Gezilecek Yerler Listesi

Arslantepe Höyüğü
Örneğin, Arslantepe Höyüğü desek? Tarihi ta milattan öncesine dayanan Arslantepe Höyüğü, 2014’te UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeye hak kazanmış, önemli kültür değerlerimizden biridir. Özellikle tarih severlerin mutlaka görmesini, görmeden Malatya’dan dönmemelerini öneririz.

Malatya Müzesi
Tarihi dokulardan devam edelim mi? Arslantepe Höyüğü’nü sevmişseniz ve arkeolojiye ilgi duyuyorsanız, Malatya Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Malatya’daki arkeolojik kazılarda elde edilen bulguların sergilendiği Malatya Müzesi’ni seveceksiniz.

Müze demişken, Beşkonaklar Etnografya Müzesi de Malatya’da gezilecek yerler nerelerdir diye merak edenlere önerilebilir, bizden söylemesi.

Malatya Kalesi
Hemen her ilin bir kalesi, o kalenin tarihsel geçmişi ve önemi vardır. Bunlardan biri de tabii ki Malatya Kalesi’dir. Geçmişi Bizans dönemine dayanan ve Bizans İmparatoru Justianus döneminde tamamlanan Malatya Kalesi, Malatya gezilecek yerler listesi için iyi bir seçenek olabilir.

Arapgir Kalesi
Kalelerden devam mı etsek ne! Sevdik biz bu kaleleri. Malatya’nın tarihsel dokusunu yansıtan merkezlerden biri de Arapgir Kalesi’dir. Arapgir ilçesinde bulunan kale hakkında günümüze pek bir bilgi gelmiş olmasa da tarihsel mekân gezginleri için seyir defterlerinde yer alması gereken harika bir nokta, âdeta bir çeşit türbedir.
Türbe mi dedi biri? O halde sıradaki önerimize geçelim:

Somuncu Baba Türbesi
Adını herhalde hepimizin duyduğu Somuncu Baba Türbesi, mimarisi ve doğal güzellikleri ile Malatya gezilecek yerler listesi için özel bir yere sahiptir.

Eğer mistik yapıları seviyorsanız; Yusuf Paşa Bedesteni, Battal Gazi Ulu Camii, Melik Sunullah Camii gibi mekânlar da listenizin bir köşesinde dursun.

Tohma Kanyonu
Tarihsel doku, doğa, özgürlük… Daha ne olsun! Öyleyse Tohma Kanyonu tam size göre. Kanyon boyunca yürüyebilir, yüzme alanlarında yüzebilir, doğanın tadını çıkararak yenilenebilirsiniz.
Malatya’da gezilecek yerler listesi için Tohma Kanyonu üst sıralarda yer almalı. Yanı sıra, doğayı sevenler için Günpınar Şelalesi, Kara Kaya Baraj Gölü, Levent Vadisi gibi yerleri de önerebiliriz.

Nemrut Dağı
Nemrut Dağı mı? Şarkılardan da biliriz Nemrut’u değil mi? Adıyaman sınırları içerisinde yer alan Nemrut Dağı, Malatya’ya da yakın olduğundan Malatya gezilecek yerler listesi için anılmaması doğru olmazdı.Özellikle yaz döneminde bir Malatya ziyareti gerçekleştirecekseniz, Nemrut Dağı’na mutlaka uzanmalısınız.

Eğer siz de Malatya gezilecek yerler listesi oluşturuyorsanız, yukarıda sizler için sıraladığımız mekânların yanı sıra, Malatya Atatürk Evi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı gibi yerlerle listenizi genişletebilirsiniz.

Malatya’da keyifli gezmeler diliyoruz.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.