Arif Şentürk kimdir ? Kaç yaşında öldü ? - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Arif Şentürk kimdir ? Kaç yaşında öldü ?

Ariff Şentürk kimdir ?

Makedonya’nın Kumanova kasabasında 1941 yılında hayata gözlerini açan Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladı.1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.Kırklareli’ye yerleşen aile buradan İstanbul Zeytinburnu’ya taşındı.

Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavında başarılı olarak müzik dünyasına adım attı.

Müzik yaşamı boyunca 12 adet albüm yapan Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği şarkılar ile her daim trend oldu.Özellikle “Deryalar”, “Ramize”, “Safiye” gibi Rumeli türküleriyle gönüllerde taht kurdu.

Balkanlar ve Rumeli denince ilk akla gelen sanatçılar arasında gösterilen Şentürk hemen hemen herkesin günlünde taht kurdu.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.