Sivas'ta Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Sivas’ta Gezilecek Yerleri Paylaşıyoruz

Sivas ili sert karasal iklimin etkisinde. Bu yüzden kış mevsimi soğuk yaşanıyor. Yaz ayları ise genelde sıcak ve kurak geçiyor. Geniş bir yüzölçümüolan Sivas, köklü geçmişi ve kültürel özellikleriyle de biliniyor. Çünkü kent, yüzyıllar boyunca çeşitli topluluklara ev sahipliği yapmış. Tarihi eserleri, kaplıcaları, doğal güzelleri ve kayak turizmi ile öne çıkan bu şehir, yerli ve yabancı turistleri büyülemeyi başarıyor. Şimdi, Sivas’ta görmeniz gereken yerleri sıralayalım.
Değirmenaltı Şelalesi
Kayalık bir tepe üzerine kurulu olan Değirmenaltı Şelalesi, Sivas’ta gezilecek yerler söz konusu olduğunda ilk sıralarda yer alır. Şelalenin dereye bakan kısmı sarp kayalıklardan oluşur ve diğer kısmı derin bir vadi yaratır. Muhteşem bir görsel şölen sunan şelale, çevresinde piknik yapılacak alanları da barındırıyor.

Kaplıcalar
Sivas’ta kaplıca turizm oldukça meşhur. Yıldızeli ilçesinin sınırlarında yer alan Sıcak Çermik, 45-50 derecelik suyu ile isminden söz ettiriyor. Buradaki konaklama, ulaşım ve tesis hizmetlerinin tümü belediye tarafından yapılıyor. Sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız, Sivas’a gelmişken kaplıcalara dauğramalısınız!

Şuğul Vadisi
Sivas’ta gezilecek yerler arasında Şuğul Vadisi’ni de saymalıyız. Görülmeye değer bir doğa harikası olan vadi, berrak suyu ve ışıldayan balıkları ile sizi büyüleyebilir. Şuğul Vadisi’nin çevresinde konumlanmış olan kır kahvelerinde veya balık lokantalarında da vakit geçirebilirsiniz.

Hafik Gölü
Balıkçılık ve su sporları sizin de ilginizi çekiyorsa, Hafik Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Hafik ilçesinde yer alan bu doğal göl, çevresindeki eğlence ve piknik alanlarıyla da popüler.

Divriği Ulu Camii
Tarihi yapıları keşfetmeyi seviyorsanız, Sivas’a gelmişken Divriği Ulu Camii’ni görmeden olmaz! Türbe, cami ve darüşşifadan oluşan bu yapı, Süleyman Şah döneminde inşa edildi. Asimetrik motifleri, işçiliği ve benzersiz mimarisi ise Divriği Ulu Camii’nin diğer önemli özellikleri.

Gök Medrese
Sivas’ta gezilecek yerler denilince Gök Medrese de akla gelir. Anadolu Selçuklu döneminden kalan medrese, tarihi ve kültürel dokusu dışında görünümüyle de dikkat çekici. Gök Medrese kent merkezinde bulunduğu için burayı rahatlıkla ziyaret edebilir, gezinizi daha anlamlı hale getirebilirsiniz.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.