Türkiye'nin En İyi Kış Turizm Merkezleri Listesi - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Blog

Türkiye’nin En İyi Kış Turizm Merkezleri Listesi

Uludağ Kayak Merkezi 
Uludağ (Ulu Dağı), büyük şehierlere olan yakınlığı ve kolay ulaşımı sayesinde Türkiye’nin en çok ilgi gören kayak merkezi durumundadır.Bursa şehrinden karayolu ile ya da dünyanın en uzun teleferik yolculuğu olan Bursa Teleferik ile bölgeye ulaşılabiliyor. Buradaki yamaçlardaki kayak merkezi alanı, kayak için muazzam olanaklar sunuyor. Bunun yanısıra bölgede, 28 kilometrelik pistler ve çeşitli yamaçlara ulaşım için 16 asansör mevcut. Günübirlik bir gezi yerine kayak tatili yapmak isteyenler, konaklama konusunda oldukça rahat olabilir çünkü Uludağ tatil bölgesinde yüksek standartlarda hizmet sunan bir çok otel bulunuyor.Bölgedeki kayak sezonu, Kasım sonundan Mart başına kadar sürse de kayağın en zevkli olduğu dönem genellikle Ocak ve Şubat ayları. Bizden söylemesi!

 
Çıldır Gölü 
Çıldır gölü, hala birçok kişi tarafından bilinmesi de aslında kışın tatil yapmak isteyenler için oldukça uygun bir bölge. Türkiye’nin dağlık kuzeydoğu köşesinde yer alan bu yüksek rakımlı göl, adeta karlarla kaplı harikalar diyarı ve burada yapılacak uzun yolculuğa değer!

 
Çıldır Gölü, 123 kilometrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük ikinci gölüdür. Kış aylarında buz gibi olan Çıldır Gölü’nün etrafı karlı dağlarla çevrilidir. Yerliler, kışın derinlikleri boyunca gölde atlı kızak gezileri ve buz balıkçılığı gezileri düzenler. Bir hikaye kitabından fırlamış gibi görünen bu karla kaplı fantastik manzarayı deneyimlemek, kışın yapılacak akvitelerinden birisi! Kızak turları genellikle, yerel köylülerin geleneksel kış balıkçılığı becerilerini sergiledikleri göldeki buz balıkçılığı alanlarından birini ziyaret etmekten oluşuyor. Gölde geleneksel kızak aktivitelerinin yanı sıra kar arabası kiralama ve daha modern ulaşım yöntemleri de mevcuttur. Kışın hafta sonlarında göl ziyaretçi akınına uğradığı için oldukça kalabalık oluyor. Bundan dolayı, bizden size tavsiye: Çıldır Gölü’nü hafta içi ziyaret edin !
 
Kapadokya 
Kapadokya’ya genellikle Nisan ve Ekim ayları arasında gezilse de kışın bambaşka bir hale bürünüyor. Peribacaları oluşumlarının karla kaplandığı kış aylarında, buradaki manzara en büyülü hal alıyor. Hem Kapadokya’nın hem peribacalarının hem de sıcak hava balonlarının tadını çıkarmaya ne dersiniz?

Erciyes Kayak Merkezi
Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri merkezine 25 km uzaklıkta, 3916 m rakımlı Erciyes Dağı’nda kurulu bir kayak tesisidir. Kayak pistlerinin yüksekliği 2150-3400 m’dir. Pistlerin eğimleri %10 ile %50 arasında oluduğu için kayak severlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.Hele hele manzarası tek kelime ile harikadır.

Erzurum Palandöken 
70 kilometre uzunluğa ve 25 kilometre genişliğe sahip olan Palandöken Dağlarında 3 adet kayak merkezi bulunmaktadır.Palandöken, 5 ay boyunca kayak yapmaya elverişli yapısı, kar kalitesi ve uzun pistleri ile dünyanın en önemli kayak merkezleri arasına girmiştir.Palandöken’de kayak mevsimi kasım ayından itibaren başlamakta ve Nisan ayının sonuna kadar sürmektedir.Bölgede  kayak dışında yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi farklı turizm çeşitleride yapılabilmektedir.Havaalanına 15 kilometre mesafede yer alan kayak merkezinin şehir merkezine olan uzaklığı 4 kilometredir.Bununla birlikte merkezde konaklama yapılabilecek bir çok yıldızlı otel bulunmaktadır.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.