Squid Game konusu nedir? Squid Game kaç bölüm? - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Squid Game konusu nedir? Squid Game kaç bölüm?

Squid Game Netflix tarafından 17 Eylül 2021 tarihinde Dünya çapında yayınlanan Güney Koreli bir dizi. Dizi biraz “Libirent-Maze Runner”  ve “Açlık Oyunları – Hunger Games” filmlerinin karışımı gibi karşımıza çıkmakta.Squid Game, Hwang Dong-Hyuk tarafından yazılan ve yönetilen bir Güney Kore yapımı hayatta kalma, gizem, gerilim ve korku konulu drama televizyon dizisidir.

Squid Game hikayesi gerçek mi ?

Hikaye gerçek olmasa da oyun gerçekte Kore’de 1970 ve 80’li yıllarda çocuklar tarafından sevilerek oynanan bir sokak oyunuydu ve dizide bu oyuna bağlı kalarak isim ve kuralları (kanlı ve ölümcül sahneler hariç) diziye uyarlamıştır. Yani özet olarak gerçek hayatta sadece bir çocuk oyunu olduğu unutulmamalıdır. Dizinin finalinde Flash back olarak bu oyun gösterilir.
Squid Game’in anlama nedir ?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçe’ye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.
Squid Game’in konusu nedir ?

Dizide “Kırmızı Işık”  ve “yeşil Işık” kim bu uyarıları dikkate alırsa ölüyor. Tüm katılımcılar bir şekilde borç batağına düşmüş ve kendi istekleri ile bu oyuna girmiş kişilerden oluşuyor.Çünkü; oyunun sonunda oyunu kazanan tek kişiye 45,6 milyar won’luk bir ödül veriliyor.Katılımcılar neresi olduğunu bilmedikleri bir yerde toplanmış durumda.Oyunlarda elenenler oldukça kanlı ve vahşi biçimlerde öldürülüyor. Yani hayatta kalma mücadelesi sergileniyor. Elenenlerin kanlı sonunu görmelerine rağmen, birçok oyuncu çaresizlik nedeniyle devam etmeyi seçiyor. Kurallardan biride; çoğunluk oyunu bitirmek isterse oyun bitiyor, ama çoğunluk ‘devam’ derse, kimse oyundan çıkamıyor.

Squid Game Oyuncuları kimler ?

Park Hae-soo – ChoSang-woo
Lee Jung-jae – SeongGi-hun
HoYeonJung – KangSae-byeok
Oh Yeong-su Oh Il-nam
AnupamTripathi, Abdul Ali
HeoSung-taeJangDeok-su
Kim Joo-ryoung – Han Mi-nyeo
Squid Game kaç sezon ve bölümden oluşuyor?

Henüz sadece birinci sezonu yayınlanan Squid Game, 9 bölümden oluşan bir dizi.Dizinin yönetmeni yaptığı açıklamada: “İkinci sezon için çok fazla baskı, çok fazla talep ve çok fazla sevgi var. Bu yüzden neredeyse bize başka seçenek bırakmadığınızı hissediyorum.Ama, gerçekten ikinci bir sezon olacağını söyleyebilirim.Şu anda planlama sürecindeyim. Ama bunun ne zaman ve nasıl olacağını söylemek için çok erken olduğunu düşünüyorum.Söz veriyorum;Gi-Hun geri dönecek ve dünya için bir şeyler yapacak.” ifadelerini kullandı.Filmin yönetmeni yaptığı açıklamada Squid Game’in 2.Sezon bölümlerinin geleceği hakında sinyaller vermiş olsa da henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.