Antarktika gezilecek yerler listesini paylaşıyoruz - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Antarktika gezilecek yerler listesini paylaşıyoruz

Gelin, Antarktika’yı beraber adım adım gezelim!

Antarktika Genel Özellikleri

1820 yılına kadar varlığından bir haber olunan ve Amerikalı kaşiflerce keşfedilen Antarktika, Güney Kutbunda yer alır ve Güney Okyanusu ile çevrilidir. Dünyanın en büyük 5. kıtası olan Antarktika, dünyanın en soğuk ve en kurak kıtası olarak bilinir. Dünya üzerinde ölçülen en düşük sıcaklık rekoru  −89.2 °C ile Antarktika’ya aittir. Bu inanılmaz sıcaklık derecesinden olayı, bu kıtada hiçbir bitki türü çiçek açmaz. Çünkü dondurucu soğuklar, toprağın kalitesini düşürür ve aynı zamanda güneş ışığının azlığı, bitkilerin büyüyerek fotosentez yapmasını engeller.

Kıtada hayvanlar yaşayabilir ancak hayvan çeşidi de azdır. Çünkü bu dondurucu soğuklara dayanabilen sayılı hayvan türü vardır. Bu kıtada en rahat yaşayan hayvanlari penguenlerdir. İlginç olan şudur ki bu kıtada, kutup ayıları yaşamını sürdüremez.

Antarktika Yapmanız Gerekenler

Gözlem Dağı’nı Ziyaret Edin. (Observation Hill)

Soğuğu ve karı sevenlerin vazgeçilmez kıtası olan Antarktika’nın manzarasını izlemek isteyenler için muazzam bir yer olan Observation Hill, ziyaretçilerin en çok uğradığı bölgedir. Dağa çıkarken yaklaşık 200 kilometre hızla esen sert rüzgarlara dayanıklı olmak gerekir, ardından ise muazzam manzara sizi beklemektedir!

Deception Island’da Yüzmeden Eve Dönmeyin.

Hiçbir çiçeğin açmadığı, çok az hayvanın yaşadığı bu kıtada yüzebileceğinizi söylesek, ne derdiniz? Evet, doğru. Bu kıta her ne kadar soğuk olsa da yüzebileceğiniz bir yer. Çünkü

kıtanın sıcak su kaynakları ile buluştuğu bir nokta var ki yüzmeden eve dönmeyin. Hayatınızda ilk ve son kez yaşayabileceğiniz bir deneyimi asla kaçırmayın. Bizden söylemesi!

Kutup Işıkları’nın Muazzam Manzarasını Seyredin.

O kadar Antarktika’ya geldiniz, seyahat ettiniz, gidilmesi gereken yerlere gittiniz. Peki ya kutup ışıkları? Dünyanın mucizevi görüntülerinden birine tanıklık etmeden sakın ama sakın eve dönmeyin. Hayatınızda ilk defa yaşayabileceğiniz ve aklınızdan çıkmayacak bir deneyime davet ediyoruz sizleri. İster anın tadını çıkarın, ister fotoğraf çekin, isterseniz ışıkları derinlemesine inceleyin.

Kan Şelaleleri

Hiç kan kırmızısı şelale gördünüz mü? O halde sizi bir ilke daha davet ediyoruz! Taylor Buzulu’nda yer alan Kan Şelaleri, dünyanın nadir yapılarından biri. Renginden dolayı bu adı alan şelale, aslında sudaki demirin, suyu oksitlemesi sonucu ortaya çıkıyor ve suyun kırmızı olarak görülmesine neden oluyor.

Kimisinin seyahat etmeye korktuğu Antarktika, aslında beyazlar içinde muhteşem bir keşif bölgesi.Bu beyaz cenneti mutlaka görmelisiniz.


Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.