Vücudun sağlıklı şekilde işlevlerini sürdürebilmesi için gerekli olan mineraller vardır. Bu mineraller köpeklerin beslenmesi esnasında vücuda ek takviye için önemlidir. Genellikle kuru mamalarda %5 - %8 oranındadır.
Yüksek miktarda bulunan mineraller: Kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve sodyumdur.
Düşük miktarda olanlar ise: Çinko, selenyum, demir, iyot ve bakır ile manganezdir.
Her mineralin köpeklerde beslenme işlevi de görevi de farklıdır.
Kalsiyum: Vücudun yüksek oranda ihtiyaç duyduğu bir mineraldir. Kalsiyum %99 oranında kemiklerde bulunur, aynı zamanda fosforla beraber iskeletin sağlam olmasını sağlayan yapıyı oluşturur. Yani köpeklerin beslenmesi esnasında kemiğin sağlam yapıya sahip olmasını sağlayan mineraller arasında yer alır. Kalsiyumun fazla olması da eksik olması da farklı durumların ortaya çıkmasına neden olur. Örneğin; bir yavru köpek eğer fazla kalsiyum desteği alırsa, ihtiyacından fazlası olan kalsiyumu özümsemeye çalışacağı için iskelet oluşumunda anormallikler gözlemlenebilir. Kalsiyum eksikliğinde de kemik eğriliği oluşumu söz konusudur.
Fosfor: Vücudun fonksiyonlarının gelişmesini sağlamasının yanı sıra, kalsiyumla bir araya gelerek yavru bir köpek için düzgün şekilde büyüme sağlar. Fosfor, %86 oranında kemiklerde bulunur.
Potasyum: Hücrenin iç ve dış dengesini sodyumla birlikte sağlayan mineraldir. Kalbin fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirmesinde önemli rol oynar.
Sodyum: Hücrenin hem iç hem de dış basınç dengesini koruyan sodyum, ishali olan köpekler için gerekli olan bir mineraldir. İnsanlarda olan terleme, köpeklerde yoktur. Bu yüzden köpeklerde beslenme esnasında sodyum almaları sorun oluşturmaz, fakat kalp rahatsızlıkları söz konusu olduğunda sodyumun azaltılması gerekebilir.
Magnezyum: İskeleti oluşturan minerallerden olan magnezyum, aynı zamanda iskeletin sert yapıya sahip olmasını da sağlar. Vücudun oldukça fazla ihtiyacı olan minerallerden bir tanesidir. Ayrıca sinir iletiminin daha iyi olmasını da sağlayan bir mineraldir.
Çinko: Tüy kalitesini sağlayan önemli bir mineral olan çinko, cildin bütünlüğünü ve köpeklerin beslenmesi sonrasında vücutta A vitamininin taşınmasında destekleyici bir mineraldir.
Demir: Vücut için önemli bir role sahip olan demir, aneminin önlenmesini sağlar.
Manganez: Kemik ile eklem kıkırdağının gelişiminde vücuda yardımcı olan manganez, vücut için önemli bir role sahiptir.
Bakır: Demir mineralinin bağırsakta emilimini kolaylaştırma da yardımcıdır. Ayrıca tüy pigmenti melaninin sentezlenmesinde yardımcıdır.
İyot: Troid bezinin işlevini sağlıklı şekilde devam ettirmesini sağlar ve guatr hastalığının oluşumunu önler.
Selenyum: Yaşlanma ve kanser hastalığına karşı vücudun mücadele etmesini sağlar. Vücut için düşük oranda gerekli olan selenyum, köpeklerde beslenme için kullanılan mamada mutlaka yer alması gereken bir mineraldir. Çünkü vücut için önemli bir role sahiptir.