• : 0533 503 9846
İzmir Tatilinizi Ayrıcalıklı Kılan O Özel Rota: Aya Yorgi Koyu
img
Rota Önerileri

İzmir Tatilinizi Ayrıcalıklı Kılan O Özel Rota: Aya Yorgi Koyu

Türkiye popüler turizm kültürünün en ünlü isimlerinden birisi Çeşme. İzmir Körfez Burnu’nun sahibi olan semtin bunu hak etmesini sağlayacak pek çok ünlü köşesinden bahsetmek de mümkün. Öte yandan aradığınız şey modern olanaklar, ayrıcalıklı bir deniz, sayısız doğal güzellik, popüler eğlence ve aktivite olanaklarının tamamına bir arada sahip olmak olabilir. Farklı tatil anlayışlarına sahip tatil severlere tüm olanakları bir arada sunan sayılı noktalardan birisi, Aya Yorgi Koyu. Muhteşem aymosferiyle de kendi imajını yaratan koy, eksiksiz bir Çeşme tatilini mümkün kılan kusursuzluğuyla dikkat çekiyor. Dünyanın en dinamik köşelerinden birini sunduğu halde dileyene sakin bir atmosfer de sunmayı başaran koyda tatil severleri muhteşem bir atmosfer bekliyor. Tariflere sığmayan muhteşem bir deniz, ayrıcalıklı plajlar, çok geniş bir gezi rotası, zengin eğlence ve aktivite olanakları, nefis menü seçenekleri ve dileyene pek çok köşesinde sunduğu sakinlik; Aya Yorgi Koyu’yla ilgili söyleyebileceklerimizin yalnızca bazıları.

Aya Yorgi Koyu’nda Ne Yapılır?

İzmir’in en eski ve en gelişkin sahillerinden birisi olan Aya Yorgi, çoklu turizm olanaklarıyla Çeşme’nin en lüks tatil imkanlarını sunan merkezleri arasında. Bu bağlamda yapabileceğiniz en muhteşem şeylerin ilki, insanı dünyadan alan ve içine çeken Aya Yorgi atmosferi ve olanaklarını doyasıya yaşamak. Bunun için film karelerini andıran mistik atmosferinde sunduğu incecik kumlarla döşeli kumsalına adım atmanız gerekiyor. Sarıdan yeşile, sonra da maviye dönen denizinde yüzmek ve şifalı kumlarında uzanmak, farklı olanaklar içerisinde erişebileceğiniz deneyimler arasında geliyor. Öte yandan dileseniz sosyal, dilerseniz gözlerden uzak ve sakin bir köşede yaşayabileceğiniz deniz keyfine biraz da eğlence eşlik etsin isteyebilirsiniz. Bunun için Çeşme ve İzmir’in en iddialı merkezleri arasında gelen Aya Yorgi’nin birbirinden ünlü plajlarından dilediğinizi seçmeniz yeterli. Gündüz vakitlerinde canlı müzik veya dj performansıyla eğlenme imkanı sunan koy plajları, akşam saatlerinde de değişen konseptleriyle klüp hizmeti sunuyor. Öte yandan koyun farklı köşelerinde yer alan mekanlarca sunulan eğlence olanaklarına da dahil olabilirsiniz. Çeşitli etkinlikler ve su sporu olanaklarıyla çok daha renkli bir hale gelen Aya Yorgi tatil maceraları, dilerseniz bununla bitmiyor. Medeniyetler tarihinde köklü bir geçmişin sahibi olan koy, birbirinden muhteşem doğal güzellikler ve tarihi lokasyonlara ev sahipliği yapıyor. Yeni keşifler ve aktivitelere erişim imkanı sunan koy ve çevresinden biraz olsun uzaklaşmaksa erişebileceğiniz bir diğer olanak. Çeşme merkezine yalnızca 15 dakika, İzmir kent merkezine 1.5 saat uzaklıkta olan koyda yaşayacağınız deneyimleri Çeşme ve İzmir turlarıyla taçlandırabilirsiniz.

Aya Yorgi Koyu’nda Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Körfez burnunun sağ üst kıvrımının sahibi olarak en büyük Çeşme koyları arasına dahil olan Aya Yorgi, başlı başına ünlü gezi lokasyonlarından birini oluşturuyor. Öte yandan ünlü koy, Çeşme semt merkezine yalnızca 12 km mesafede, Dalyan ile Ilıca arasında çok özel bir konumda yer alıyor. Bu da sarı kumların cenneti Aya Yorgi’ye yakın lokasyonlarında çok zengin gezi rotalarına erişebilmenizi mümkün kılıyor. Sizin için derlediğimiz popüler noktaların bazılarını şunlar oluşturuyor:

  • Deniz suyu ile tatlı suyun birleştiği, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı, kara parçalarıyla denizin birbirine karıştığı noktada deniz keyfi sunan İztuzu ve İztuzu Caretta Caretta Hastanesi
  • Romantik atmosferiyle film karelerine dahil olan Kaunos Antik Kenti ve Likya Kaya Mezarları
  • Yemyeşil bir tabiat içerisinde Çeşme termal sularıyla çamur banyosu olanağını bir arada sunan Sultaniye Kaplıcaları
  • Çeşme ve Aya Yorgi Koyu hakkında tarihi fikirler edinmenizi sağlayabilecek Ayıos Haralambos Kilisesi
  • Baştan sona bakir dokusu içerisinde daha önce tatmadığınız yerel lezzetler sunan Germiyan Köyü
  • Aya Yorgi Koyu doğu yönünde yer alan Yıldızburnu ve Çeşme Ilıcaları
  • 6 bin yaşındaki bu sakız ağacının etrafında büyüyen, sakız kokularıyla dolu kocaman bir dünya sunan Sakızağacı Koruluğu

Aya Yorgi Koyu’na farklı yönlerde erişebileceğiniz popüler noktalara ayrıca 20 dakika mesafede yer alan Çeşme semt merkezini de dahil edebilirsiniz. semt festivalleri ve eğlencelerinin adresi Çeşme Kalesi semt merkezinde ilginizi çekebilecek sürprizlerle karşılaşabileceğiniz lokasyon. Semt meydanına 10’ar dakikalık mesafede yer alan Altınkum, Çeşme Ilıcaları, Çeşme Limanı ve Çeşme Marina ise görülmeye değer diğer ünlü lokasyonlar.

Aya Yorgi Koyu’na Nasıl Gidilir?

Popüler turizm merkezi Çeşme, Körfez Burnu’nda, ülkenin en batı ucunda yer aldığı halde ulaşım noktalarına yakın lokasyonlar arasında geliyor. Dünyaca ünlü turizm merkezinin şehir içi ulaşımda sahip olduğu çoklu olanaklar da bir o kadar konfor sunuyor. Bu da Çeşme semt merkezine 15 dakikalık mesafede yer alan Aya Yorgi Koyu’na konforlu ve kolay şekilde erişimi mümkün kılıyor. Bu bağlamda Çeşme’ye gelişlerde tercih edebileceğiniz ilk ideal yöntemi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na bilet alarak yaşayabileceğiniz uçak yolculuğu oluşturuyor. Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Çeşme’ye ulaşımda iki farklı yöntemi tercih edebilirsiniz. Bu bağlamda kent havalimanı veya farklı noktalarda erişebileceğiniz kiralık araç olanaklarıyla 1 saatte Aya Yorgi Koyu’na ulaşmak mümkün. Böylelikle konaklama adresinize aktarmasız şekilde ulaşabilir, aynı zamanda tatil gezilerinizi konforlu kılabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını tercih ettiğiniz takdirde İzmir hızlı treni ile Fahrettin Altay Aktarma Merkezi, ardından Çeşme ve sonra semt içi minübüslerle Aya Yorgi’ye ulaşabilirsiniz. Bu noktada tahmini yolculuk süresi ise 2 saat gibi bir süreci kapsıyor. İzmir’e erişimde otobüs yolculuğu tercih ettiğiniz takdirde kent otogarı ile Aya Yorgi arası mesafe özel araçla yine 1 saatlik yolculukla mümkün. Toplu taşıma çözümü olarak kullanabileceğiniz yöntem de yine havalimanından semte erişimle aynı imkanları sunuyor. Çeşme ve ardından Aya Yorgi Koyu’na erişimin bir diğer yolu olan deniz yolculuğu ise İstanbul’dan gelişlerde değerlendirebileceğiniz olanağı oluşturuyor.


İlginizi Çekebilir

  • img

    Bodrum Havaalanından Otele Giderken Bunlara Dikkat!

    Haberi İncele
  • img

    Paris Gezi Rehberi, Paris Nerede Kalınır, Nereler Gezilir?

    Gezi Rehberi
    Haberi İncele
  • img

    Rusyadan dolara darbe üstüne darbe!

    Haberi İncele
  • img

    Mersinde şiddetli fırtına! Korkuyla izliyorlar

    Haberi İncele
  • img

    ABD, Suriyede askeri harekata istekli!

    Haberi İncele
  • img

    Beyaz eşyada ÖTV kalıcı olarak kaldırılmalı

    Haberi İncele
  • img

    Huaweinin kurucusu, casusluk iddiaları hakkında konuştu

    Haberi İncele
  • img

    İzmir Tatilinizi Ayrıcalıklı Kılan O Özel Rota: Aya Yorgi Koyu

    Rota Önerileri
    Haberi İncele
  • img

    Tesla yaklaşık 3 bin çalışanını işten çıkaracak

    Haberi İncele
  • img

    Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Hastalıklar ve Kaynakları

    Faydalı Bilgiler
    Haberi İncele