Belçika’ya vize nasıl alınır? - Adresrehberin.com
Responsive Menu
Add more content here...
Responsive Menu
Add more content here...

Belçika’ya vize nasıl alınır?

Belçika’ya vize nasıl alınır?

 Belçika, Avrupa birliğine bağlı olan ve uluslararası organizasyonların merkezi olarak görev yapan bir ülkedir. Belçika’nın kralı Filip, başbakanı Çarlz Mişel’dir. Belçika, Batı Avrupa’da yer alan bir NATO ülkesidir. Belçika’nın başkenti, Brükseldir. Belçika’ya komşu olan ülkeler; Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda’dır. Bu nedenle resmi dil olarak; Fransızca, Almanca ve Felemenkçe dilleri konuşulmaktadır. Nüfusu, 2021 yılı verilerine göre: 11.556.142’dir. Belçika’nın para birimi Euro’dur.

 Belçika, doğal miraslarıyla ünlü ve gezilip görülmeye değer bir ülkedir. Kültürel ve tarihsel bölgeler, dini minareler vb. birçok güzelliğe sahiptir. Bunlara örnek olarak; Atomium, Gravensteen, Ardenler, Grand Palas, Brugge Çan Kulesi, Musical Instruments Museum’dur.

Belçika’ya vize nasıl alınır?

 Belçika’ya seyahat etmek isteyen turistler Umuma Mahsus( Bordo) pasaport sahibi vatandaşların vize alması gerekmektedir. Hizmet(Gri) Pasaport, Hususi( Yeşil) Pasaport ve Diplomatik( Siyah) Pasaport sahibi bireylerin; 180 gün içerisinde, 90 gün kalma şartıyla ekstra bir vize işlemi gerçekleştirmelere gerek yoktur. Belçika’ya vize almak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Belçika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğin’den randevu almaları gerekmektedir. Eğer kısa süreli bir vize başvurusunda bulunulacaksa, Belçika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğin’den vize başvurunda bulunulamamaktadır. Bunun yerine, direkt olarak vize merkezlerine oryantasyon sağlamaktadır. Belçika’ya uzun vadeli(D tipi) vize alınacaksa bunun için Belçika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruların ardından gerekli evraklar tamamlanmalı, randevu günü, saati eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir.

Belçika vizesi almak için gerekli evraklar:

l Nüfus cuzdanı

l Pasaport( Seyahat dönüşü 3 ay’ı geçerli ve 2 sayfası boş olmalı)

l Biometrik fotoğraf( Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı)

l Başvuran kişinin maddi imkanını bildiren belge

l Seyahat belgesi(uçak vb.)

l Vize başvuru formu( İngilizce- Almanca- Fransızca dillerinden herhangi biri ile doldurulmuş olmalı)

l Dil tercih formu(Flemenkçe, Almanca, Fransızca ya da tercih dışı İngilizce)

l 30.000 EUR tescilli seyahat belgesi

l Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Aile Dökümü

l Aktif banka hesabının 3 aylık dökümü

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Total: 0 Average: 0]

Adresrehberin.com

Bu ilan adresrehberin.com editörleri tarafından ücretsiz olarak listelenmiş olup ilanı sahiplenmek,bildirmek vb. tüm işlemler için lütfen destek@adresrehberin.com mail adresi üzerinden iletişime geçin.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.